21 Aralık 2015 18:48

Barzani'den Kürdistan’ın ‘bağımsızlığı’ için referandum talimatı

Paylaş

Federal Kürdistan Bölgesi Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, bağımsızlık referandumu için hazırlık yapılması talimatı verdi. Rudaw haber ajansının haberine göre, Barzani partisine yakın isimlere “Bağımsız Kürdistan için referandum hazırlığı yapın” talimatı verdi.

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) önceki gün Genel Başkan Mesud Barzani başkanlığında toplantı yapmıştı. Rudaw’a konuşan KDP’nin yetkili isimlerinden Aras Haso Mirhan, toplantının ana gündemlerinden birinin bağımsızlık olduğunu, Barzani’nin referandum için diğer partilerle görüşmeye başlanmasını istediğini bildirdi. Mirhan, önümüzdeki günlerde Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) ile önemli bir toplantı yapılacağını, daha sonra diğer partilerle de bir araya gelinerek, bağımsızlık için atılması gereken adımların konuşulacağını aktardı.

Barzani’nin 3 Temmuz 2014’te Kürdistan Parlamentosunda gerçekleşen kapalı oturumda da bağımsızlık için referandum hazırlığı yapılmasını talep ettiği belirtilmişti. 

Ancak, IŞİD’in Kürt bölgesine düzenlediği saldırılar nedeni ile bağımsızlık referandumu gündemden düşmüştü. ABD ziyaretinde bu konuyu sonuca bağlamak isteyen Barzani, ABD’den “Şimdi zamanı değil” yanıtı almıştı. (DIŞ HABERLER)

 

ÖNCEKİ HABER

Putin: Avrupa ile iş birliğine hazırız

SONRAKİ HABER

Ceyl’an Ertem’in Bergen yorumu: ‘Bir Erkek Yüzünden’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa