21 Aralık 2015 18:46

Putin: Avrupa ile iş birliğine hazırız

Paylaş

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rossiya-1 kanalında yaptığı açıklamada, “Avrupa ile iş birliğine hazırız” dedi. 

Putin, devlet kanalına yaptığı açıklamalarda Avrupa ile olan ilişkilere de değindi. Batılı ortaklarının ‘Avrupa-Atlantik yönelimli politikalarından vazgeçmelerini beklemediklerini belirten Rusya Devlet Başkanı, “Avrupa ile iş birliğine hazırız” dedi.

Putin açıklamasında, “Avrupa ülkeleri, ekonomi, siyaset ve terörle mücadele alanlarında çabalarını birleştirmeli. Bu onların çıkarına olacak. Gelin, Rusya ile birleşin. Moskova, iş birliğine hazır.” dedi. AB ise geçtiğimiz günlerde Rusya’ya ekonomik yaptırımları altı ay süreyle uzatma kararı almıştı. Rusya Devlet Başkanının gündeminde Suriye de vardı. Putin, Suriye krizinin çözümü adına elini taşın altına koymak isteyen tüm taraflarla çalışmaya açık olduklarını belirtti.

Putin ayrıca Türkiye ile ilgili açıklamalarını da sürdürdü. Türkiye’deki mevcut yönetimin er ya da geç değişeceğini” belirten Rus Lider, Türk halkı ile ilişkilerin bozulmasını istemediklerini söyledi. 

Rusya, Avrupa ilişkileri Ukrayna’daki iç çatışmaların başlamasıyla tırmanmıştı. Tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Donetsk ve Luganks halk cumhuriyetlerine siyasi, askeri ve ekonomik destek veren Rusya’ya karşı ambargo kararı alınmıştı. NATO ile Rusya karşıtı iş birliği yapan başta Almanya olmak üzere Avrupa ülkeleri Ukrayna hükümetinin yanında yer aldı. NATO’nun Doğu Avrupa ülkelerini silahlandırması da dikkat çeken gelişmeler arasındaydı. Rusya ile Batı, Suriye konusunda ise son olarak Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde bir uzlaşmaya vardı ancak Devlet Başkanı Beşar Esad’ın pozisyonu konusunda hâlâ gerçek bir anlaşma sağlanmış değil. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Yemen’de diyalog ertelendi

SONRAKİ HABER

Barzani'den Kürdistan’ın ‘bağımsızlığı’ için referandum talimatı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...