21 Aralık 2015 18:36

Cemal ve Tatari’nin kitaplarının toplatma kararına itiraz edildi

Paylaş

Antep 3. Sulh Ceza Hakimliği’nin, T24 yazarı Hasan Cemal’in “Çözüm Sürecinde Kürdistan Günlükleri” ve “Delila / Bir Genç Kadın Gerillanın Dağ Günlükleri” kitapları ve Gazeteci Tuğçe Tatari’nin “Anneanne ben aslında Diyarbakır’da Değildim” kitapları hakkında verdiği “toplatma” kararına itiraz edildi. 

561 SAYFA 1 GÜNDE NASIL OKUNDU?

Hasan Cemal ve T24’ün avukatı, Türk Ceza Hukuku Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İlkiz ile Gaziantep Barosu Başkanı Bektaş Şarklı’nın hazırladığı itiraz dilekçesinde, “toplatma” kararının Basın Kanunu’na, anayasaya, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne ve Anayasa Mahkemesi ile Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına aykırı olduğu vurgulandı. Dilekçede, sadece Cemal’in iki kitabının 561 sayfa olduğuna işaret edilerek, toplatılmasına hükmedilen kitapların 1 günde okunamayacağına dikkat çekildi. 

KARARDAN ÖNCE İNCELENDİ Mİ?

Gazeteci Tuğçe Tatari’nin “Anneanne Ben Aslında Diyarbakır’da Değildim” kitabına konan yasak için de itiraz dilekçesi verildi. Tatari adına Avukat Turgut Kazan ve Aslı Kazan Gilmore tarafından hazırlanan dilekçede, “Kararda, kitabın okunup incelendiği izlenimi verecek hiçbir alıntı ve atıf yapılmadan, bütün kitaplar için topluca tam 10 kez ‘Terör örgütünün şiddet içeren yöntemlerini meşru gösterecek veya övecek yöntemlere başvurmayı teşvik edecek şekilde propagandasının yapıldığı’ kanaatine varıldığının belirtilmesiyle yetinilmiştir” denildi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Beşiktaş, Ankara'da hem 3 puanı hem de liderliği 90'da Sosa ile aldı: 3-2

SONRAKİ HABER

Çekmeköy metal işçileri asgari ücreti tartıştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...