21 Aralık 2015 18:20

Erdoğan’la davamız var

Paylaş

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Arif Koşar ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Vural Nasuhbeyoğlu bugün Cumhurbaşkanına hakaretten hakim karşısına çıkacak. İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesinde 10.30’da başlayacak olan duruşma için Evrensel gazetesi dayanışma çağrısı yaptı. 

NASUHBEYOĞLU: HABERCİLİK YAPTIK

Başta okurları olmak üzere, gazetecileri, meslek örgütlerini dayanışmaya çağıran Evrensel Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Vural Nasuhbeyoğlu, “Biz habercilik yaptık. Habercilik yaptığımız için hakim karşısına çıkacağız. Basına yönelik bu baskıların son bulması için herkesi birlikte hareket etmeye ve dayanışmaya çağırıyorum” dedi.

DURMUŞ: HABERCİLİĞİN HAKARET SAYILDIĞI DÖNEM

Son günlerde gazetecilere yönelik baskıların yoğunlaşarak arttığı günlerden geçtiğimizi düşünen Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) İstanbul Şube Başkanı Gökhan Durmuş, her gün hapisteki ve yargılanan gazetecilerin sayısının arttığına dikkat çekti. Haberin, haberciliğin hakaret sayıldığı bir dönemi daha önce Türkiye’nin hiç yaşamadığına dikkat çeken Durmuş, Evrensel Gazetesi İmtiyaz Sahibi Arif Koşar ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Vural Nasuhbeyoğlu’nun da haber nedeniyle hakim karşısına çıkacağını söyledi. Aynı zamanda sendikalarının üyesi olan Nasuhbeyoğlu ve Koşar’a destek vermek için adliyede olacaklarını kaydeden Durmuş, “Bu baskılardan kurtulmanın tek bir yolu var o da daha fazla dayanışma daha fazla bir arada durmaktır. Biz TGS olarak tüm gazetecileri yargılanan arkadaşlarımıza destek olmaya çağırıyoruz” dedi.  

AVUKAT GÖRÜŞÜ HAKARET SAYILDI

Koşar ve Nasuhbeyoğlu, 23 Ocak 2015’te Evrensel’de “Ali İsmail’in Asıl Faili Erdoğan’dır” başlığı ile yayımlanan haber nedeniyle “Cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla yargılanıyorlar. Haberde Ali İsmail Korkmaz’ın Kayseri’de görülen davası sonrasında mahkemece verilen cezaların yetersiz olduğunu düşünen avukatların görüşlerine yer veriliyordu. 

Recep Tayyip Erdoğan’ın vekili tarafından Cumhuriyet Başsavcılığına verilen 26 Ocak 2015 tarihli şikayet dilekçesinde, haberin içeriğinde yer alan “. Ali İsmail Korkmaz’ın avukatları mahkemenin kararının toplumsal vicdanda mevcut adalet beklentisini karşılamaktan uzak olduğunu belirterek, mahkemenin kararında ‘Esnaf sanatkar gerektiğinde askerdir, alperendir. Gerektiğinde asayişi tesis eden polistir’ diyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın etkisine işaret etti. Korkmaz davasının avukatları, yaptıkları ortak açıklamada, Eskişehir Emniyet Müdürlüğü ve amirleri ile Eskişehir Valisi, dönemin İçişleri Bakanı ve Gezi eylemlerine yönelik orantısız polis müdahalesi için ‘Emri ben verdim’ diyen Dönemin Başbakanı Erdoğan’ın dosyanın esas failleri olduğunu söylediler” ifadelerinin eleştiri hakkının sınırlarını aştığı iddia edildi. İddianamede Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine atıf yapılsa da haberin içeriğinin ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceği ifade edildi. 

Bu nedenle Cumhurbaşkanı hakkında kullanılan ifadelerde hakaret kastının taşındığı açık olduğu, söz konusu başlık ve yazı içeriği ile Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Cumhurbaşkanlığını yapan Recep Tayyip Erdoğan’ın küçültüldüğü, eleştiri sınırlarının aşıldığı, dolayısıyla Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ile Yargıtay yerleşik içtihatlarına göre şüphelilerin Cumhurbaşkanına hakaret suçunu işledikleri iddia edildi. 
(MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

DİHA: 70 yaşındaki Ömer Sayan polis kurşunuyla hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Beşiktaş, Ankara'da hem 3 puanı hem de liderliği 90'da Sosa ile aldı: 3-2

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa