21 Aralık 2015 16:44

Kocaeli Üniversitesi'nde bütünleme sınavlarının kaldırılmasına öğrenciler tepkili

Paylaş

Sinan ARAÇ
Kocaeli

Kocaeli Üniversitesi Senatosu aldığı bir karar ile 2016-2017 eğitim-öğretim yılından itibaren bütünleme sınavlarını kaldırdı. Öğrencilerin yıl içinde veremediği dersler için yıl sonunda tanınan sınav hakkı olan bütünleme sınavlarının kaldırılması öğrenciler tarafından tepkiyle karşılandı. 

Gazetecilik 2. sınıf öğrencisi Merve Öğ, bu kararın öğrencileri ücret alınarak girilen yaz okuluna bırakmak için alınmış bir karar olduğunu düşündüğünü söyledi. Öğ, “Bu karar verilirken kesinlikle bizlere sorulmalıydı, çünkü bu sınava girecek olan bizleriz ve yaz okulu için paramız olmayabilir. Zaten birçok öğrenci okul harçlığını yazın çalışarak çıkarırken şimdi yaz okulunda para harcayacak ve bu durum öğrencileri zor duruma düşürecek” dedi.

Türkçe öğretmenliği 3. sınıf öğrencisi Enes Çeker, konunun muhatapları öğrenciler iken öğrencilere danışılmamasının demokratik olmadığını ifade ederek, “Bir şekilde öğrencilere danışılıp anket veya toplantı yapılabilirdi” dedi. Öğrencilerin bu duruma sessiz kalmaması gerektiğini belirten Çeker, form veya imza kampanyalarıyla bu duruma tepki gösterilmesi gerektiğini belirtti.

Metalurji ve malzeme mühendisliği 1. sınıf öğrencisi Arda Kayabaşı, finallerde geçemeyen öğrencilerin bütünleme sınavlarında bir şans yakaladığını belirterek, “Bizlere sorulsaydı böyle bir karar çıkmazdı, kendi başlarına iş yapıyorlar” dedi. Kayabaşı, “Ben 2. öğretimim hem harç parası ödüyorum hem de yaz okuluna kalırsam ek masraf olacak. Kısacası bu durum öğrencileri maddi olarak kötü yönde etkileyecek” dedi. 

ÖNCEKİ HABER

Adliye işçileri adliyeye alınmıyor

SONRAKİ HABER

Sağ kalan mülteciler 2 aydır ölülerini bekliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...