21 Aralık 2015 13:59

Eğitim-Sen sokağa çıkma yasaklarının kaldırılması için bölgeye gidiyor

Paylaş

Eğitim Sen'in Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde yaptığı açıklama'da, Cizre ve Silopi'de yaşamın ve Eğitim hayatının durdurulmasına tepki gösterildi. 

Basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca bölgede ilan edilen sokağa çıkma yasaklarının ve çatışma koşullarının öğrenci ve öğretmenlerin can güvenliğini tehlikeye attığını belirtti.

‘EĞİTİM'DE KAYIP YIL OLARAK TARİHE GEÇTİ’

Aylardır öğretmen ve öğrencilerin silahların gölgesinde kaldığını belirten Karaca, siyasi iktidarın yaşanan çatışmaları sonlandırmak için adım atmadığını ve çatışma bölgelerinde günlük yaşamın ve eğitim hayatının aylarca durdurduğunu kaydetti.

13 Aralık günü Silopi ve Cizre'de bulunan öğretmenlere İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından atılan “hizmet için eğitim semineri” bahanesiyle  ilçelerden öğretmenler memleketlerine gönderilmiştir. Karaca, Cizre ve Silopi'de yaşanan sokağa çıkma yasaklarının ve öğretmenlerin hizmet için eğitim semineri gerekçe gösterilerek bölgeden ayrılmasını 2015-2016 eğitim öğretim yılı'nın “kayıp yıl” olarak tarihe geçtiğini söyledi.

‘MEB HÜKÜMETİN SAVAŞ POLİTİKALARINI DESTEKLİYOR’

Türkiye kamuoyunun açıkça yanıltılmaya çalışıldığını kaydeden Karaca “MEB’in eğitim öğretim döneminin ortasında aldığı ‘hizmet için eğitim’ kararının hemen arkasından her iki ilçede de sokağa çıkma yasağının ilan edilmesi, MEB’in iktidarın savaş politikalarına destek vermesi anlamına geldiği açıktır. “ şeklinde konuştu.Cizre ve köylerinde eğitime fiilen ve süresiz olarak ara verildiğini kaydeden Karaca “Okulda öğretmenleri ve arkadaşları ile olması gereken çocukların, evlerde masaların altında saklanarak, çatışma seslerinin sona ermesini beklediklerini” vurguladı.

MEB'in hizmet içi eğitim seminerinin kandırmaca olduğuna vurgu yapan Karaca “Sokağa çıkma yasaklarının kaldırılarak öğrencilerin ve öğretmenlerin güvenli bir ortamda eğitime devam etmeleri sağlanmalıdır.” şeklinde konuştu.

130 bin öğrenci eğitim hakkından yoksundur, çatışmalarının olduğu yerlerde ve illerine giden öğretmenler travma altında olduğunu, can korkusu olan öğretmen ve öğrencilerin birlikte okullarda olması gerektiğine vurgu yapan Karaca“Sağlıklı eğitim  olanağının tekrar sağlanması gerekir. Biz buradan hükümete seslenirken MEB'lığının da adım atmasını istiyoruz” dedi.Karaca son olarak Eğitim Sen'in tüm şube yöneticileri olarak, sokağa çıkma yasaklarının durdurulması ve eğitimin devam etmesi için, yarın ilk önce Mardin'in Nusaybin ilçesine oradan da Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerine gideceklerini belirtti.(Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Suriyeli minik Arya yangında öldü

SONRAKİ HABER

Avcılar'da yıkım öncesi gerginlik..

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...