21 Aralık 2015 12:56

Tarsus'ta çatışmalar artıyor okullar tatil ediliyor

Paylaş

Tarsus' ta yaşanan çatışmaların ardından kentin bir çok mahallesinde okullar boşaltıldı. Fiili olarak sokağa çıkma yasağının uygulandığı mahallelerde halk sokakları terk etmiyor. Polisin ise Gazipaşa, Fahrettinpaşa, Barbaros ve Mithatpaşa mahallerinde saldırıları süruyor. Gerçek silahların kullanıldığı çatışmalarda birçok kişi yaralandı ve gözaltına alındı. 

Şu ana kadar egitime ara verilen okullar ise şunlar. Fahrettinpaşa Mahallesi'nde bulunan Fahrettinpaşa İlköğretim Okulu. Barbaros Mahallesinde bulunan Fatih Sultan Mehmet İlkögretim Okulu. Gazipaşa Mahallesinde bulunan Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu ve aynı mahallede bulunan Lütfiye Benli İlköğretim Okulunda eğitime ara verildi. Okulların ne zaman açılacağı ise henüz belli değil.
Okulların yasaklandığı mahalelerde ise halkın saldırılara karşı direnişi sürüyor.

POLİS GERÇEK MERMİLERLE ATEŞ EDİYOR

Fahrettinpaşa mahallesinde  yaşanan catışmalarda polisler gercek silahlarla mahalleyi ateş altına aldı. Mahallenin birçok noktasında polisin kullandığı silahlardan çıkan boş kovanlar gözleniyor. Çatışma devam ederken mahalle gençlerinin eylemi de sürüyor.

 

 

Fahrettinpaşa Mahallesinde barikatin önünde açıklama yapan gençler "Sadece Kürdistan halkı değil batı illerinde yaşayan herkesin süren direnişe ses vermesi gerekiyor" dedi.

 

(Tarsus/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Cizre'ye tanklardan top atışları yapılıyor'

SONRAKİ HABER

HDP’li Uca, Başbakana ‘Sur’da kentsel dönüşüm’ iddiasını sordu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa