21 Aralık 2015 12:21

Didim’de emek ve barış güçlerine polis saldırdı: 21 gözaltı

Paylaş

Didim Demokrasi Platformu’nun başta Sur, Cizre, Silopi ve Nusaybin olmak üzere bölgede uygulanan sokağa çıkma yasaklarını ve katliamları protesto etmek için düzenlediği “Barışa bir ses de sen ver” yürüyüşüne polis TOMA ve biber gazı ile saldırdI. 

Saldırı sonrası aralarında Emek Partisi Aydın il yöneticileri Sürmeli Bal, Veysel Bağçıvancıoğlu, Didim İlçe Başkanı Kazım Temiz, ilçe yöneticileri Salih Zeki Yavuz ve Mustafa Öncel’in de yer aldığı 21 kişi gözaltına alındı. 

İfadeleri alınan15 kişi gece geç saatlerde serbest bırakıldı. Ancak EMEP Yöneticileri Sürmeli Bal, Veysel Bağçıvancıoğlu, Kazım Temiz Mustafa Öncel’in aralarında olduğu 6 kişi polise ifade vermeyi reddettikleri için savcılığa sevk edildiler.

20 Aralık 2015 Pazar Günü, eski adliye binası önünde toplanan kalabalık Kent Meydanı’na doğru yürüyüş yapmak isteyince polis engeline takıldı. Yapılan görüşmelerde polis izin vermemekte, kitle ise yürümekte ısrar edince polis kalabalığa biber gazı, gaz bombası ve tazyikli su ile dağıttı. Yakın ilçelerden de takviye çevik kuvvet polislerinin de kullanıldığı gaz ve tazyikli su ile yapılan saldırı Didim’de ilk kez yaşandı. Bir EMEP üyesi kadının hastaneye kaldırılarak tedavi gördüğü saldırı sonucu çevre esnafı ve vatandaşlar da gazdan etkilendi.

Olay üzerine EMEP İlçe Örgütü tarafından yapılan basın açıklamasında: “Amaçları sadece ölümlere karşı dikkat çekmek, katliamları ve bu katliamlar sonrası ülke genelinde ortaya çıkan tehlikeli gidişatı gündeme getirmek olan, anayasal haklarını kullanmaktan başka suçları olmayan bu insanlara karşı yapılan saldırıyı şiddetle kınıyor, gözaltında bulunanların derhal serbest bırakılmasını istiyoruz.” denildi. (Didim/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Denizli’de üniversite öğrencisine tecavüz

SONRAKİ HABER

Metal işçilerinden mültecilere destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...