21 Aralık 2015 12:08

HDP İzmir'deki polis saldırılarını kınadı

Paylaş

İzmir'de dün gerçekleştirilen 'Öcalana özgürlük' yürüyüşüne polisin saldırılması sonucu 5 kişi gözatına alınmış, HDP İzmir İl Yönetici Hacay Yılmaz ve çok sayıda kişi yaralamıştı. Polisin saldırısını protesto eden HDP İzmir İl Örgütü konuyla ilgili il binasında basın toplantısı düzenledi. 

Basın toplantısında konuşan HDP İzmir İl Eş Başkanı Dilek Aykan, kitlenin toplanma esnasından polisin direk saldırdığını ve çok sayıda kişinin darp edildiğini belirterek, Hacay Yılmaz'ın da ağır yaralandığını ve hala doktor gözetiminde olduğunu söyledi. Türkiye'de anayasal ve en demokratik hal olan basın açıklaması hakkının kolluk kuvvetleti tarafından engellenmekte olduğunu ve çok ciddi bir hak ihlaliyle karşı karşıya kaldıklarını aktaran Aykan, "Bugün Kürdistan'da devam eden süreç burada Kürt halkına, sivil toplum örgütlerine, Türkiye'deki devrimci ve demokrat kesimlere yönelik AKP'nin tutumunu ve İzmir'den Kürdistan'a kadar yayılan şiddeti götermektedir" dedi. Bütün alanlarda haklarını aramaya ve barışı savunmaya devam edeceklerini ifade eden Aykan, "Alanlarda olacağız. Barış sürecisi bizler yöneteceğiz ve Türkiye'de kalıcı bir barışın sağlanması için tüm demokratik haklarımızı kullanarak mücadelemizi yükselteceğiz" dedi. 

Aykan'dan sonra söz alan HDP İzmir İl Eş Başkanı Cavit Uğur ise, insanların hayatına mal olmayacak bir demoktarik çözümün önünün açıklması gerektiğini belirterek, müzakere sürecinin başlatılması gerektinine vurgu yaptı. (İzmir/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Sezen Aksu: Bir yol var, yaşamak ve yaşatmak

SONRAKİ HABER

Denizli’de üniversite öğrencisine tecavüz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...