10 Nisan 2012 11:45

Tunceli Üniversitesi rektörüne tepki

Eğitim Sen Dersim Şubesi; Tunceli Üniversitesi Rektörüyle yapmak istediği görüşmenin rektörün tutumu nedeniyle yapılmadığını belirterek, yaşanan durumu protesto etti.Eğitim Sen Dersim Şubesi, konuyla ilgili şube binasında basın açıklaması yaptı. Şube Başkanı Hasan Ölgün, üniversitedeki solcu, Kürt ve Alevi &

Tunceli Üniversitesi rektörüne tepki
Paylaş
Kemal Özer

Eğitim Sen Dersim Şubesi, konuyla ilgili şube binasında basın açıklaması yaptı. Şube Başkanı Hasan Ölgün, üniversitedeki solcu, Kürt ve Alevi öğretim görevlilerinin karşılaştıkları sorunlara ilişkin rektörle görüşmek istediklerini ve bunu üniversiteye bildirdiklerini söyledi. Üniversiteden görüşmenin olacağı yönünde kendilerine bilgi geldiğini belirten Ölgün, görüşmeye gittiklerinde, rektörün il dışından misafirlerinin olduğunu ve görüşmenin 6 Nisanda yapılmasının daha iyi olacağını ifade etti. Bunu kabul ettiklerini de söyleyen Ölgün, ikinci kez görüşmeye gittiklerinde ise bir masanın etrafında onlarca insanın olduğunu ve masanın etrafından kendileri için ayrılmış sandalyeye oturmalarının istendiğini belirtti. Bunu kabul etmediklerini rektör ve üniversite yönetimi ile görüşmek istediklerini anlatan Ölgün, yaşanan sorunların muhatabının rektör ya da üniversite yönetimi ile konuşulması gerektiğini ifade ettiklerini söyledi.

ÖĞRENCİLERİ SAVCILIĞA ŞİKAYET ETTİ

Rektörün yarım saatlik bir zamanı olduğunu ve kendilerine oturacak yer dahi göstermediğini söyleyen Ölgün, “Mesajı tarafımızdan çok net anlaşılmıştır rektörlüğün amacının sorunlarımızı dinlemek ve çözümü konusunda bir niyetinin olmadığı ortaya çıkmıştır” dedi. Ölgün, yaşanan durumu kabul etmeyerek salonu terk ettiklerini söyledi. Newroz kutlaması yapan öğrencilerin üniversite görevlilerince kameraya alındığını ve buna tepki gösteren öğrencilerle yaşanan arbedede kameranın kırıldığını hatırlatan Ölgün, “Olayla ilgili rektörlüğün savcılığa şikayeti sonrası iki öğrencinin gözaltına alınması ve o an orada görevlilerin ifadelerinin alınması için üniversite içinde polise teslim edilmesi üniversitelerin ne kadar  demokratik olduğunu göstermiştir.Ayrıca rektör beyin Pertek’teki açıklaması üniversitede gerçek niyetinin ne olduğunu göstermiştir bu konuda rektörün sendikamızdan özür dilemesi gerektiğini ifade ediyoruz” şeklinde konuştu. (DersimEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Çin usulü madencilik geliyor

SONRAKİ HABER

Baskı, tehdit ve hakaret

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa