20 Aralık 2015 15:41

'Erdoğan'a hakaretten' yargılanan Evrensel dayanışmaya çağırıyor

Paylaş

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Arif Koşar ve Sorumlu Yazıişleri Müdürü Vural Nasuhbeyoğlu Salı günü Ali İsmail Korkmaz’ın avukatlarının yaptığı yazılı açıklamayla ilgili yaptığımız haberden dolayı ‘Cumhurbaşkanına hakaretten’ hakim karşısına çıkacak. 

Salı günü Çağlayan'daki İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesinde 10.30’da başlayacak olan duruşma için dayanışma çağrısı yapıyoruz. 

Başta okurlarımız olmak üzere, gazetecileri, meslek örgütlerini dayanışmaya çağıran Gazetemiz Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Vural Nasuhbeyoğlu, “Biz habercilik yaptık. Habercilik yaptığımız için hakim karşısına çıkacağız. Basına yönelik bu baskıların son bulması için herkesi birlikte hareket etmeye ve dayanışmaya çağırıyorum” dedi. 

ALİ İSMAİL'İN AVUKATLARIN YAZILI AÇIKLAMASI HABERİNE HAKARET DAVASI

Koşar ve Nasuhbeyoğlu, 23 Ocak 2015’te “Ali İsmail’in Asıl Faili Erdoğan’dır” başlığı ile yayımladığımız haber nedeniyle “Cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla yargılanıyorlar. 

Haberde Ali İsmail Korkmaz’ın 21 Ocak 2015’te Kayseri’de görülen karar duruşmasından sonra mahkemece verilen cezaların yetersiz olduğunu düşünen avukatların yazılı açıklamasına yer veriliyordu. Buna rağmen iddianamede; ifadelerde hakaret kastı taşındığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın küçültüldüğü ve eleştiri sınırlarının aşıldığı iddia ediliyor. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Gezi Anneleri, bölgedeki ölümlere tepki gösterdi: Batı, Doğu’yu görmeli

SONRAKİ HABER

Silopi'de 'pencereye çıkma yasağı' da ilan edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...