10 Nisan 2012 11:09

Akit’in paranoyasının dışa vurumu(!)

YAPTIĞI her haber ile provokasyon yaratmak isteyen, ırkçı ve saldırgan bir dil kullanan, Yeni Akit gazetesi bu kez de Meral Okay’ın ölümü üzerinden saldırgan tutumuna devam ediyor.Önceki gün “O Kadın Öldü” manşetini atmıştı. Akit’in bu çirkin haberine yönelik tepkilerin ardından bu kez de “

Akit’in paranoyasının dışa vurumu(!)
Paylaş

YAPTIĞI her haber ile provokasyon yaratmak isteyen, ırkçı ve saldırgan bir dil kullanan, Yeni Akit gazetesi bu kez de Meral Okay’ın ölümü üzerinden saldırgan tutumuna devam ediyor.

Önceki gün “O Kadın Öldü” manşetini atmıştı. Akit’in bu çirkin haberine yönelik tepkilerin ardından bu kez de “habervaktim” adlı İnternet siteleri üzerinden manşetini savunmaya ve çirkin saldırısını sürdürmeye devam etti.
“ Ne yani O Kadın ölmedi mi?​” başlığını atan gazete ve manşeti savunan Akit Yazarı Ali Karahasanoğlu’nun sözleri büyük tepkilere neden olacak gibi görünüyor.  Karahasanoğlu Okay’a ölmesine rağmen büyük bir kinle saldırmaya devam ediyor.

AHLAK TANIMLAMASI (!)

Karahasanoğlu’nun yazısından bir bölümü şöyle: “Onlar suçlarlar. Olur biter. Ama birisi “O kadın öldü” derse, sanki gerçekte o kadın ölmemiş gibi hep birlikte ayağa kalkarlar: “Küstah. Dinci. Ne biçim Müslümanlık bu? Ahlaksız..” “Valide Sultan” kavramını oluşturmuş bir medeniyetin sahibi olan Osmanlı için, “Kadınları köle gibi görüyorlardı” derseniz, “ahlaklı” olursunuz. Ama ölen kadına, “O kadın öldü” derseniz, “ahlaksız” olursunuz!”
Ne oldu, öldürebildin mi Şehzade’yi, Meral Hanım? Devam ediyor aynı kadın:
“Bana ‘Kanuni’nin oğlu Şehzade Mustafa’yı ne zaman öldüreceksin?​’ diye soruyorlar mesela.” Ne cevap veriyormuş, aynı röportajdan okuyoruz, Senarist Meral Hanım’ın cevabını: “Mustafa beş yaşında henüz. ‘Tanrı ve iktidar izin verirse iki sezon sonra’ diyorum. Çok korkuyorlar bundan. Paranoyanın temelinde bunlar var.” “Ölümün yerinin ve zamanının, yaratıcının takdiri”nde olduğu gerçeği ile alay eden bir solak kadın! “Tanrı izin verirse” diyerek, aklınca dalga geçiyor. Şehzade’yi filminde öldürecekmiş! Çok korkuyormuşuz bundan. Paranoyamız varmış bu konuda. Ne oldu? Öldürebildin mi, Şehzade’yi Meral Hanım?
“Sen kazık mı çakacaksın dünyaya?​” diyecekler hemen. Olabilir; bu yazıyı yazmamla, okuyucunun okuması arasındaki kısa sürede bile, ben de ölebilirim. Ama ben haddimi biliyorum. Gücümün ne olduğunun farkındayım. Sizin gibi, “yaratıcı” ile (haşa) alay edercesine “Tanrı izin verirse” demiyorum, Meral Hanım aşıkları!”

TEPKİLER SÜRÜYOR

Akit’in dün yayınlanan bu yazısının ardından sanat cephesinden tepkiler sürüyor. Aralarında birçok sanatçı ve sinemacının yanı sıra Senaryo Yazarları Derneği de (Sender) Akit’in çirkin saldırılarını kınadı. Sender, “Büyük ustalarımızdan, güzel insan Meral Okay’ın sıcak hatırasını kirletmek isteyen haksız ve insafsız saldırıları üzüntüyle karşılıyor ve şiddetle kınıyoruz” dedi. Okay’ın sağlığından bugüne kadar sürdürülen linç kampanyasının bir devamı olduğu nitelenen açıklamada “saldırılara rağmen, değerli meslektaşımız Okay’ın güler yüzü ve güzel kalemiyle halkımızın yüreğinde derin iz bıraktığına inanıyoruz. Meslektaşımız sevgili Meral Okay’ı hep büyük bir sevgi ve saygıyla hatırlayacağız” ifadeleri yer aldı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Meral Okay son yolculuğuna uğurlandı

SONRAKİ HABER

Savaş yıkımına karşı barışta kenetlenelim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...