10 Nisan 2012 10:45

Batman’da kadın mitingi ve Newroz’a soruşturma

Batman’da 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü mitingi ve Newroz kutlaması tertip komitelerinin üyeleri hakkında soruşturma açıldı.Batman’da 3 Martta yapılan 8 Mart mitinginin 7 kişilik tertip komitesi ile mitinge katılan BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş’ın da aralarında bulunduğu 24 kişi hakkında &ldq

Batman’da kadın mitingi ve Newroz’a soruşturma
Paylaş

Batman’da 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü mitingi ve Newroz kutlaması tertip komitelerinin üyeleri hakkında soruşturma açıldı.

Batman’da 3 Martta yapılan 8 Mart mitinginin 7 kişilik tertip komitesi ile mitinge katılan BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş’ın da aralarında bulunduğu 24 kişi hakkında “2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu”na muhalefet ettikleri iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

Cumhuriyet Savcısı, 20 Marttaki Newroz kutlaması öncesinde dağıtılan bildirileri “2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu”na muhalefet edildiği gerekçesi ile tertip komitesi üyeleri ve BDP Batman İl Örgütü yöneticileri hakkında soruşturma açtı.

Newroz kutlamasına izin verilmediği Batman’daki Newroz kutlamalarına polis müdahale etmişti. Yine Batman’daki Newroz kutlamaları sırasında DTK Eş Başkanı ve Mardin Milletvekili Ahmet Türk polisin saldırısına uğramıştı. (BATMAN)

ÖNCEKİ HABER

Batman’da 5 kişi tutuklandı

SONRAKİ HABER

İçişleri Bakanlığı Esenyurt konusunu geçiştirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...