18 Aralık 2015 13:32

Karayılan'dan 'yeni aşama' açıklaması: 'İç savaş durumu yaşanıyor'

Paylaş

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan, bölgede devam eden abluka ve saldırılar için "14 Aralık itibariyle sürecin yeni bir aşamaya geçtiğini ve bir iç savaş durumunun yaşandığını" söyledi.

Fırat Haber Ajansı'nın aktardığına göre Karayılan "devletin Kürt halkını iradesizleştirmek istediğini" belirtti ve "saldırılara karşı direneceklerini" söyledi.

Karayılan hendeklerin hendeklerin savunma amaçlı olduğunu ve "herkesin bu durumdan mesaj çıkarması gerektiğini" belirtti. Karayılan, "Hendek saldırı değildir. Medine de Hz. Muhammed de hendek kazdı, savunma için hendek kazdı. Kendisini zalim imparatorluklara karşı savunmak isteyen herkes tarih boyunca hendek kazmıştır, kale yapmışlardır. Ve kendisini böyle savunmuştur. Kürt halkı artık iradesini Türk devletine ve AKP polisine teslim etmek istemiyor. Zulüm yapıyor, tutukluyor. Bu hendekler, zulme karşı tedbirdir" ifadelerini kullandı.

Gerillalarının henüz şehre inmediğini vurgulayan Murat Karayılan, "Direnişin Kürt gençleri öncülüğünde devam ettiğini, kendilerinin de sonuna kadar gençliğe destek olduklarını" söyledi.

Karayılan "Ateşle oynuyorsunuz. Böyle yapmaya devam ederseniz, gerilla da daha da fedaice katılacaktır. Ve artık Kürt halkı ile Türkiye Cumhuriyeti arasındaki bağ tamamen kopacaktır. Siz tank ve toplarla halkımızı ezerseniz, biz artık beraber yaşayamayız." diye konuştu.

Karayılan "Özellikle Kobanê ve Şengal'in başarısı ile Kürt halkının Ortadoğu'da temel bir aktör olduğu ortaya çıktı. Kürt halkı olmadan bölge yeniden dizayn edilemez. Bu düzeyde bir yeni aşama başladı. Kürt inkarı üzerinde şekillenen Lozan Antlaşması artık ortadan kalkıyor. Bu gerçeklik Kürdistanı elinde bulunduran egemen güçleri korkutmuştur. Dolayısıyla, Davutoğlu daha bir yıl önce karar aldıklarını söylüyor ki bu doğrudur. Kobanê başarısından sonra, daha Ekim ayı sonunda, Milli Güvenlik Kurulu Toplantısında topyekun savaş kararı aldılar" ifadelerini kullandı.

"Hendek kendini savunmadır. Kürt toplumu kendisini savunmak için hendek açmaya mecbur kalmıştır" diyen Karayılan "İşte 'Orada hendek var, PKK var, mecburen müdahale edilmesi gerekiyor ve bundan dolayı müdahale ediliyor' yaklaşımı ile yansıtıyor. Bu doğru değildir" diye konuştu.

Koruculara da çağrıda bulunan Karayılan "Kimse artık bu oyuna gelmemeli. Korucular gençlere saldırmamalı." dedi.

Karayılan savaşın Abdullah Öcalan'ı da hedef aldığını belirterek "Bu savaşla, Önder Apo'nun iradesini kırmak istiyorlar. Savaş zaten 5 Nisan tarihinde İmralı’da başladı. Önder Apo'ya karşı bu savaş başlatıldı. Ve bugünde halkımıza karşı yönelimler ile bu savaş yeni bir aşamaya geçmiş bulunuyor. Türk devleti, AKP devleti Kürt halkını iradesizleştirmek istiyorlar. Kürt halkını ezmek, köleliği kabul ettirmek istiyorlar. Kürt halkının özerlik talebinde bulunmamasını, teslim olmasını istiyorlar. AKP devleti savaşı bu amaç ile başlattı. Gittikçe bu savaşı derinleştiriyorlar. 14 Aralık'tan sonra bu savaş yeni bir düzeye ulaştı" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Gözlemle ‘riskli alan’ kararına 4’lü durdurma

SONRAKİ HABER

YYÜ öğrencileri ablukaları protesto etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...