18 Aralık 2015 13:44

Gözlemle ‘riskli alan’ kararına 4’lü durdurma

Paylaş

Sinem UĞURLU
İstanbul

İstanbul’un Gaziosmanpaşa ilçesinde, Mevlana mahallesinin ardından Yıldıztabya, Mevlana, Pazariçi ve Karayolları mahalleleri için de sevindirici haber geldi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüm planlarının önünü açmak amacıyla ilan edilen “riskli alan” kararının bu mahalleler için de yürütmesi durduruldu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Gaziosmanpaşa ilçesine bağlı Yıldıztabya, Mevlana, Pazariçi ve Karayolları mahallelerini iki yıl önce “riskli alan” ilan etti. Mahalleliler ise bu karara karşı dava açtı. Danıştay 14. Dairesi bu kararlar hakkında yürütmeyi durdurma kararı verdi. Danıştay kararında, hazırlanan raporların teknik ve detaylı bilgilere dayanmadığını ifade ederek, bilgilerin gözlemsel verilere dayandığına işaret etti. Geçtiğimiz günlerde de Mevlana mahallesi için aynı gerekçelerle durdurma kararı verilmişti.

KEYFEKEDER RİSKLİ ALAN KARARINA DURDURMA

 

 

 

16 mahalleli Gaziosmanpaşa ilçesinin 13 bölgesi kentsel dönüşüm kapsamında. Gaziosmanpaşalıların imar planlarına karşı açtığı davalar da devam ediyor. Mahalleli dün bu imar planlarına 3. itirazını gerçekleştimişti.

BAKANLIK KENTSEL DÖNÜŞÜMDEN MAHALLELİLER İTİRAZDAN VAZGEÇMİYOR

ÖNCEKİ HABER

MEB, abluka altındaki kentlerde yetkilerini valilere devretti

SONRAKİ HABER

Karayılan'dan 'yeni aşama' açıklaması: 'İç savaş durumu yaşanıyor'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...