18 Aralık 2015 00:51

Anaokulundaki yılbaşı süsü ‘Hristiyan geleneği’ diye kaldırıldı

Paylaş

Serpil BERK
Dersim

Dersim’de bulunan Elti Hatun Anaokulunda yeni yıl etkinlikleri kapsamında sınıf öğretmenleri ve öğrenciler tarafından yapılan yılbaşı süsleri, iki velinin “Hristiyanlığa özgü bir gelenek” diyerek itirazda bulunması üzerine, Milli Eğitim Müdürü tarafından toplatıldı.

Elti Hatun Anaokulu’nda takvimsel etkinlikler kapsamında, yaklaşan yeni yıl nedeniyle sınıf süslemesi yapıldı. Etkinliğe, başka sınıfta öğrencisi olan iki velinin “Hristiyan geleneği” diyerek önce okul idaresine, daha sonra da İl Milli Eğitim Müdürlüğüne şikayet ettiği iddia edildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü de sınıf öğretmeni ve öğrenciler ile birlikte yapılan süsler toplatıldı.

HRİSTİYANLIK DAYATILIYORMUŞ

Olaya tanıklık eden Öğrenci Velisi Fatoş Argın, okul çıkışında çocuğunu okuldan almak üzere beklerken bir öğrenci velisinin kendilerine dönerek, “Sizler bu görüntüden rahatsız olmuyor musunuz?” diye sorduğunu söyledi. Argın, velinin başka bir velinin de desteğini alarak yapılan süslemelerden rahatsız olduklarını, çocuklarına Hristiyanlığın dayatıldığını, ve olayla ilgili Milli Eğitime şikayette bulunacaklarını söylediğini aktardı. Velilerin sözlerine tepki gösterdiğini belirten Argın, “Bu tutumun insanları ayrıştırmak olduğunu, okulda iyi niyetli bir çalışma yapıldığını, farklılıklarımızın zenginlik olduğunu söyledim” diye konuştu. Sonrasında velilerin tartışmayı okul müdürüne taşıdıklarını belirten Argın, “İkinci gün okula gittiğimde süslerin söküldüğünü gördüm. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından söküldüğünü öğrendim” diye konuştu. 

SÜSTEN BİLE RAHATSIZLAR

Argın olaya tepkisini şu sözlerle ifade etti: “Öğrenci velisi olarak çocuklarımızın yaşam alanlarının biz velilere, öğrencilere öğretmenlere hiçbir şekilde sorulmadan, eğitimcileri hiçe sayan bu tip gerici uygulamaların eğitimin geldiği yer konusunda küçük bir örnek olduğunu düşünüyorum. Okullarda onca sorun var, bu sorunlarla ilgili herhangi bir şey yapılmazken, yeni yıl süsünden rahatsız olan iki velinin şikayeti üzerine İl Milli Eğitim Müdürünün bizzat kendisinin okula gelerek, psikolojik baskı uygulayıp, süsleri kaldırtması biz velileri üzmüştür.” Argın şikayet eden velilerin Dersimli olmadıklarını da belirtti. 

‘TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ’

İl Milli Eğitim Müdürü ile görüşme yapan Eğitim Sen Dersim Şube Başkanı Süleyman Güler, “Milli eğitim müdürü süslemelerde Hristiyanlığın simgesi işaretlerin bulunduğuna dair şikayetler geldiğini ve bu yönde işlem yaptıklarını söyledi. Müdür şikayet tarihlerinde izinde olmasına rağmen okula gelip müdahalede bulunuyor. Müdüre ‘Böyle bir süslemede kasıt aranmaması gerektiğini’ söylediğimizde bizlerle aynı fikirde olduğunu, ancak müfredatta böyle bir etkinlik olmadığını, sorun çıkmaması için müdahalede bulunduğunu söyledi” diye aktardı. Güler, olayın takipçisi olacaklarını belirtti. 

ÖNCEKİ HABER

Rock müziğin hafızası Takas Pazarı’nda

SONRAKİ HABER

Cizre’den avazım çıktığı kadar bağırıyorum: Bu mazlum insanları rahat bırakın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...