18 Aralık 2015 13:00

Tramvay eyleminde gözaltına alınanlara işkence iddiası

İstanbul'da tramvay eyleminde gözaltına alınanlara işkence ve taciz iddiası

Paylaş

İstanbul Taksim’deki nostaljik tramvayda sokağa çıkma yasaklarına ve saldırılara karşı yapılan eylemde darbedilerek gözaltına alınanlara işkence yapıldığı, taciz ve çıplak arama dayatıldığı iddia edildi.

HDK Gençlik Meclisi ve HDP Gençlik Koordinasyonu üyeleri, sokağa çıkma yasakları ve katliam girişimlerini protesto için İstiklal Caddesi üzerindeki tramvayda eylem yapmış ve eylem sırasında darbedilerek gözaltına alınmıştı.

Gözaltanı alınanların avukatlar gözaltı sırasında Güvenlik Şube ve Çeviğe bağlı polislerin gözaltı aracında gençlere sürekli vurduğu ve yüzlerinde darp izleri oluştuğunu iddia etti. Avukatların anlatımına göre gözaltına alınanlar hastaneye götürdüklerinde polis tarafından “İçeride 30 saniyeden fazla kalanı döveriz. Darp var derseniz daha beterini yaparız” diye tehdit edildi. Polislerin ayrıca hastanenin önünde de şiddet uyguladığı, Doktorun odasına güvenlikçiyi sokup, muhbir olarak kullandığı da iddialar arasında. 
Avukatlar hastane sonrasında Karaköy Karakoluna götürülen gençlerin karakol girişinde  Güvenlik Şube ve Çevik Kuvvet tarafından yapılan aramada taciz ve çıplak arama dayatıldığını gözaltındaki kadının buna karşı koyduğunu ama bir tarns erkeğe çıplak arama yapıldığını anlattı. 

GÖZALTINDAKİLERİN TELEFONUYLA HDP ŞİŞLİ’YE KÜFÜRLÜ MESAJ

Ayrıca gözaltına alınanların telefonunu alan polis HDP Şişli whatsapp grubuna ‘çevik kuvvet adamın a... koyar” yazan küfürlü mesaj attığı bildirildi.(HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Galatasaray kupa maçında Akhisar Belediyespor'u 2-1 yendi

SONRAKİ HABER

Tramvay eyleminde gözaltına alınanlara işkence ve taciz iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...