17 Aralık 2015 17:49

Dink davası Yargıtay’a gönderildi

Paylaş

Hrant Dink cinayetiyle ilgili kamu görevlilerine açılan dava mahkemeler arasındaki uyuşmazlık nedeniyle Yargıtay’a gönderildi. Yargıtay 5. Ceza Dairesi davaya hangi mahkemenin bakacağına karar verecek. 

Dink cinayetiyle ilgili açılan yeni dava dosyasını İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi birleştirme kararı vererek ana davasının görüldüğü İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ne göndermişti. Bu mahkeme de terör davasına bakmakla yetkili olmadığı gerekçesiyle iade etmişti.  İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi de uyuşmazlık nedeniyle Ceza Muhakemesi Kanunu’nun (CMK), ‘Bağlantılı suçlarda yetki’ başlıklı 16. maddesi gereği dosyanın Yargıtay 5. Ceza Dairesi’ne gönderilmesine karar verdi. Yargıtay davaya hangi mahkemenin bakması gerektiğine karar verecek.  

İddianame daha önce savcı ve başsavcıvekilliği arasında iki kez gidip gelmişti. Savcının üçüncü kez gönderdiği iddianame bu kez başsavcıvekili tarafından onaylanarak mahkemeye gönderilmişti. 

İddianamenin başsavcıvekilliği ve savcılık arasında gidip gelmesine, şüphelilerden İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç, eski emniyet müdürü Reşat Altay ve eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler’in iddianameden çıkarılmasının istendiği ileri sürülmüştü. (İstanbul/CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

‘Umut Nöbeti’ 16’ncı gününde devam etti

SONRAKİ HABER

DİHA: Silopi'de evi ateş altında kalan 81 yaşındaki Yusuf Aybi kalp krizinden öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...