17 Aralık 2015 17:44

‘Umut Nöbeti’ 16’ncı gününde devam etti

Paylaş

Silivri Cezaevinde tutuklu bulunan Gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül’e destek vermek amacıyla başlatılan ‘Umut Nöbeti’ni, 16’ncı gününde Gazeteci Celal Başlangıç, Haberdar.com Genel Yayın Yönetmeni Said Sefa, Today’s Zaman Gazetesi Yazarı Bülent Keneş, FOX TV Ana Haber Sunucusu Fatih Portakal ve Fox TV Haber Koordinatörü Murat Keskin devraldı.

‘HALKTAN SAKLAMAK İSTEDİKLERİ VAR’

Umut nöbetinde gazetecilerin tutuklanmasıyla ilgili konuşan Celal Başlangıç, AKP iktidarının halkın gerçekleri öğrenmesinden çok korktuğunu söyledi ve “Bir ülkede bu kadar çok gazeteci cezaevindeyse, o ülkedeki muktedirlerin mutlaka halktan saklamak istedikleri hırsızlıklar, yolsuzluklar, soygunlar, cinayetler, katliamlar, gelir dağılımında büyük adaletsizlikler var demektir” dedi. Başlangıç şöyle devam etti: “Sırf gazetecilik yaptıkları için bugün gazetecilerin cezaevinde olmasının başka bir izahı yoktur. Can Dündar’dan Erdem Gül’e, Hidayet Karaca’dan Mehmet Baransu’ya, İdris Yılmaz’dan Vildan Atmaca’ya kadar Kürt’üyle, Türk’üyle, sosyalistiyle, muhafazakarıyla bütün kesimlerden muhalif gazeteciler bu ülkenin cezaevlerinde tutsaksa, bu demektir ki, AKP iktidarı halkın gerçekleri öğrenmesinden çok korkuyor.”

‘AYIPTIR, GÜNAHTIR’

Nöbeti devralırken konuşan Fatih Portakal, “2016’nın Türkiye’sinde, sadece Erdem Gül veya Can Dündar değil içeride olan birçok arkadaşın gazetecilik faaliyetinden dolayı içeride olması ayıptır, günahtır” diye konuştu.

Fox Tv Haber Koordinatörü Murat Keskin de, “Dün Sinop Cezaevi vardı, bugün Silivri Cezaevi var. Bence artık Silivri Cezaevi için de bir türkü yakılmasının zamanı geldi. İçeride de bu türküyü, güfteyi yazacak çok usta kalemler var. Can ile Erdem’den de bunu bekliyorum” dedi. Nöbetteki Bülent Keneş, “‘Hiçbir gazetecinin cezaevinde olmaması kanaatindeyim. Cezaevinde tek bir gazeteci olsa dahi kendimi özgür hissetmeyeceğim.” dedi.

‘DÜŞÜNCELERİ İFADE ETMEK SUÇ’

Nöbetteki Bülent Keneş, Türkiye’de uzunca bir zamandır düşünceleri ifade etmenin, eleştirel bir tavır almanın suç kapsamına alındığını söyleyerek şöyle devam etti: “32 arkadaşımız cezaevinde. Bunlardan bir kısmı bir yılı aşkın bir süredir haksız, hukuksuz haklarında tahliye kararı verildiği halde içeride tutuluyor. Hidayet Karaca bunlardan birisi. 368 gündür cezaevinde. Mehmet Baransu 7 ayı aşkın süredir cezaevinde. Cevheri Güven, Murat Çapan yaklaşık 50 gündür cezaevinde. Can Dündar ve Erdem Gül 20 güne yakın bu soğuk koşullarda cezaevinde.”‘ şeklinde konuştu. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Ahmet Aslan’dan yeni albüm

SONRAKİ HABER

Dink davası Yargıtay’a gönderildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...