17 Aralık 2015 17:27

Ahmet Aslan’dan yeni albüm

Paylaş

Şerif KARATAŞ
İstanbul

Zazaca Kurmancî) müziğin bilinen isimleri arasında yer alan Ahmet Aslan, yeni albümü “Na- Mükemmel” ile müzikseverlerin karşısına çıkacak. 

“Wa û Waxt /Rüzgar ve Zaman” (2003), “Veyvê Mılaketu /Melek’lerin Dansı” (2008) adlı albümlerin ardından üçüncü albümü “Na-Mükemmel” 18 Aralık’ta dinleyicileriyle buluşuyor. Aslan’ın albümü Kalan Müzik etiketiyle raflarındaki yerini alacak.

Dersim coğrafyasında geleneksel şarkıları kendine has tarzıyla yorumlayarak müzikseverlerin beğenisi kazanan Aslan, Anadolu müziğini Batı enstrümanlarıyla icra ediyor. Son dönemlerde repertuvbarına türküleri ekleyen Aslan; Türkçe, Kurmancî ve Kirmackî şarkıları seslendiriyor. Aslan, şarkılarında Dersim bölgesinin inanç, antropolojik ve psikolojik yapısını yansıtıyor. 

NÂZIM HİKMET VE CEMAL SÜREYA ETKİSİ

Aslan, seslendirdiği yeni ve geleneksel eserlerin yanı sıra “Na-Mükemmel” albümü için Türkçe edebiyatın önemli isimlerinden Nâzım Hikmet Ran ve Cemal Süreya’nın şiirlerini de besteledi. Ahmet Aslan, uzun yıllar üzerinde çalıştığı “La-Tar” adlı sazından ahenk, koral ve sadelikle armonize edilmiş düzenlemelerle oldukça renkli bir albüm olan “Na-Mükemmel”de yer alan şarkılarını 18 Aralık’ta Kadıköy Halk Eğitim Merkezinde ve 19 Aralık’ta ise Şişli Kent Merkezinde seslendirecek. Aslan’a Kemal Dinç’in eşlik edeceği her iki konserin de başlama saati 20.30 olarak belirlendi.  

ÖNCEKİ HABER

İstanbul Avcılar’da yasaklar ve saldırılar protesto edildi

SONRAKİ HABER

‘Umut Nöbeti’ 16’ncı gününde devam etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...