10 Nisan 2012 10:18

Behçet Aysan ödülü Tozan Alkan’ın

TTB’nin her yıl düzenlediği Behçet Aysan şiir ödülleri gecesine bu yıl Fazıl Say damgasını vurdu. Say’ın ‘Ses’ adlı eserini ilk kez paylaştığı gecede Behçet Aysan 2011 Şiir Ödülü, Tozan Alkan’ın oldu.Gece, önceki gün Ankara Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde düzenlendi. Geceye bi

Behçet Aysan ödülü Tozan Alkan’ın
Paylaş

TTB’nin her yıl düzenlediği Behçet Aysan şiir ödülleri gecesine bu yıl Fazıl Say damgasını vurdu. Say’ın ‘Ses’ adlı eserini ilk kez paylaştığı gecede Behçet Aysan 2011 Şiir Ödülü, Tozan Alkan’ın oldu.

Gece, önceki gün Ankara Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde düzenlendi. Geceye birçok kurumdan temsilci katılırken, BDP Grup Başkan Vekili ve Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, CHP Genel Başkan Yardımcıları Sezgin Tanrıkulu ve Gürsel Tekin de geceye katılanlar arasındaydı.

Gecenin açılış konuşmasını TTB Genel Başkanı Eriş Bilaloğlu yaparken, Yazar Zeynep Oral, Ejmir Özdemir de birer konuşma yaptılar. Tozan Alkan’a ödülünü ise Behçet Aysan’ın kızı Eren Aysan verdi. Ödülün ardından Fazıl Say, ‘Bu aşk, bu şehir, bu keder’, ‘Ateşçi’, ‘sesler ve küller’ adlı şiirlerini oyuncu Tülay Günal’ın anlatımı ile seslendirdi. Say, şiirlerin ardından ‘Ses’ adlı eserini ilk kez seslendirdi. Eserinde, Behçet Aysan’ın ‘Bir bahar dalıyla’, Metin Altıok’un ‘Odasında bir evin’, Aziz Nesin”in ‘Sivas Acısı’ adlı şiirlerini sundu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tuzla'da basına konuşan işçiler kovuluyor!

SONRAKİ HABER

Basına ve sendikal kamuoyuna

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...