Anadolu Adliyesinde Başsavcılık ‘çözümü’ başka taşeronda buldu
Kartal'da bulunan Anadolu Adliyesinde 70 gündür ücretleri ödenmediği için iş bırakan 135 taşeron işçinin direnişi sürüyor. İşçileri direnişlerinin 13. gününde DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş, Cam Keramik-İş, Gıda-İş, Genel-İş ile KESK’e bağlı Eğitim Sen üye ve yöneticileri ziyaret etti. Evrensel Gıda isimli taşeron firmanın ihalesini fesheden başsavcılık, işçilerin kadro talebine karşılık çözümü işçileri daha önce mağdur eden Msf isimli taşeron firmada buldu. Yeni firma işçilere “2 aylık deneme süresi” dayatırken, işçiler bu dayatmayı da başka bir taşeron firmayı da kabul etmiyor.
İşçiler adına konuşan Turan Doğru , “Evrensel Gıda taşeron firmasını gönderdik ama tekrar bir taşeron firma aynı şartlar altında, iş, ücret güvencesiz halde, işçileri avutarak iş başı yaptırmak istiyor. Çözüm yolu beklerken ‘Evet bu firma işi yürütemedi. Ücretlerinizi alamadınız. Bu firmayı göndereceğiz. Daha önce işi alan firmayı getireceğiz’ dediler. Daha önce aynı sorunları yaşatan firma tekrar getirilmeye çalışılıyor. Bu bizim sorunumuz değil. Bu başsavcılığın sorunu, Türkiye’nin sorunu. Bunu nasıl kabul edelim?” diye konuştu.
Dev Turizm-İş adına konuşan Genel Örgütlenme Daire Başkanı Ali Karabudak, “Arkadaşlarımız örgütlü işçiler olarak işbaşı yapacak. Msf’nin verdiği sözlü vaatlere arkadaşlarımız inanmıyor. Dayanışmamız devam edecek” dedi.
Eğitim Sen İstanbul 5 No’lu Şube Başkanı Mehmet Aydoğdu ise “Kamu hizmeti verilen binalarda güvencesiz çalışma olmaz. Taşeron çalışma olmaz. Sizin yaşadığınız şeyi yakın bir zaman sonra kamu çalışanlarının hepsi yaşayacak. 657 değişecek deniliyor. Geleceğimiz ortak, mücadelemiz ortaklaşmak zorunda” diye konuştu.
DİSK Bölge Temsilcisi Önder Atay ise, “Adalet saraylarla olmaz. Ücretli kölelik düzenini ücretsiz kölelik düzenine çevirmek istiyorlar” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)
Evrensel'i Takip Et