17 Aralık 2015 08:10

CHP Milletvekili Zeynep Altıok kitap toplatmaya tepki gösterdi

Hasan Cemal ve Tuğçe Tatari'nin kitaplarının toplatılması kararına CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

Paylaş

CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, Antep’te bir evde yapılan arama sonucu ‘el konulan’ Hasan Cemal’in “Delila Bir Genç Kadın Gerillanın Dağ Günlükleri” ve “Çözüm Sürecinde Kürdistan Günlükleri” kitapları ile Tuğçe Tatari’nin “Anneanne Ben Aslında Diyarbakır’da Değildim” kitabının da aralarında olduğu çok sayıda kitap için toplatma kararı verilmesine ilişkin basın açıklaması yaptı. 

Altıok sansürün kabul edilemez olduğunu belirterek şöyle devam etti: “Sanattan kültürden korkuyorlar. Daimi bir yozlaşma hedefleyerek sorgulamayan diktaya biat eden bir toplum yaratabilmek için sansür üstüne sansür yağdırıyorlar. Ne yazık ki bu çağ dışı uygulamalar baskı rejimlerinde yakın tarihte de ağır şekilde yaşanmaktaydı. Bu  uygulamalar bize yeniden darbe koşullarında olduğumuzu gösteriyor. 12 Eylül Askeri darbesinden sonra sayısız gazete, dergi ve kitabı yasaklayan darbeciler 49 ton kitabı imha etmişti. Şimdi sürekli kendilerine karşı darbe yapılacağı paranoyasıyla ‘aldatılarak’ aydınları, muhalifleri, solcuları, gazetecileri, tutuklayanlar hem gerçekleri yazan gazetecileri tutuklamaya devam ediyor hem kitapları yasaklıyor, suç delili ilan ediyorlar. Utanç Türkiye’sindeyiz” (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Twitter şifrelerinizi değiştirin’

SONRAKİ HABER

Putin: Türkiye ile ilişkilerin düzeleceğine dair bir umut görmüyorum

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...