17 Aralık 2015 07:45

HDP, PKK’nin alıkoyduğu kamu görevlileri için Meclis araştırması istedi

HDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken, PKK tarafından alıkonulan kamu görevlilerinin durumunu Meclis Araştırmasını istedi.

Paylaş

Beş aydır süren çatışmalı süreçte PKK tarafından alıkonulan asker, polis ve diğer kamu görevlilerinin ailelerine kavuşturulması için Meclis başkanlığına önerge sunan HDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken, “Kürt Sorununun demokratik çözümü yerine, silah ve çatışmaya dayalı çözümü esas alınması ile birlikte toplumun tüm kesimleri mağdur olmaktadır. Ne yazık ki, kimliği ne olursa olsun her yurttaşımız bu iktidar merkezli çatışmalardan nasibini almaktadır” dedi.

Silahlı çatışmalı dönemin başlatılmasıyla PKK tarafından alıkonulan asker, polis ve diğer kamu görevlilerini gündeme getirdiğini ifade eden Baluken, çatışmalı sürecin başlamasında çözüm sürecini ve masasını tanımayanların baş sorumlu olduğuna vurgu yaptı.
20 civarında polis, asker ve diğer kamu görevlisinin PKK tarafından alıkonulduğunu hatırlatan Baluken, “Gerek kamu görevlilerinin aileleri gerekse de insan hakları örgütlerinin tüm çabalarına rağmen AKP iktidarı, çatışmasızlığın sağlanması ve alıkonulan kişilerin ailelerine teslim edilmesi ile ilgili demokratik müzakereyi esas alan bir tutum içerisine girmemektedir” dedi.

İnsan hakları örgütleri ve ailelerin çatışmaların durmasına yönelik yapılan çağrılara olumlu yanıt verilmediğini dile getiren Baluken, “Oysaki Musul Konsolosu ve konsolosluk çalışanlarının vahşi çete IŞİD’den geri alınması üzerine Cumhurbaşkanı bir diplomatik başarıdan bahsetmişti. Toplumsal bellekte yer alan Cumhurbaşkanı’nın bu ifadesi her alıkonulma hadisesi ve akabinde gelişen hükümetin olumsuz tutumunda yeniden canlanmakta, akla ve mantığa sığmayan bir tutum olarak da izah edilmektedir” şeklinde ifade etti.

Hükümetin ve icra makamların ilgisizliğine ve duyarsızlığına dikkat çeken Baluken, “Hem alıkonulan kamu görevlilerinin ailelerinin isteklerinin sağlanması hem de bölgedeki çatışmaların durdurularak insanlarımızın ölmediği, anaların ağlamadığı demokratik müzakere sürecine dönülmesi için TBMM’nin devreye girmesi gerekmektedir” dedi.
Baluken, alıkonulan kamu görevlilerinin ailelerine kavuşturulmasını için Meclis araştırması açılmasını talep etti. (İstanbulEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Üniversiteli sporcuları taşıyan midibüs şarampole devrildi

SONRAKİ HABER

Her 30 dakikada bir yerinizden kalkın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa