17 Aralık 2015 00:38

Taşerona karşı güç birliği çağrısı

Paylaş

Metehan UD
İzmir

GENEL-İŞ Genel Başkanı Remzi Çalışkan ve Genel-İş’in İzmir Şube yöneticileriyle cuma günü yapılacak iş bırakma eylemini konuştuk. İşyerlerinde birim birim toplantılar yaparak  kampanyayı yürüttüklerini anlatan sendikacılar; taşeron, kadrolu, özel, kamu, konfederasyon ayrımı yapmadan da bütün İzmirlileri yapacakları yürüyüşe ve mitinge katılmaya çağırdı.

Taşeron işçilere ayrımsız olarak kadro verilmesini isteyen Genel-İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan “ Kampanyamızın sonunda da ülkenin dört bir yanında taşeron işçilerle Ankara’da buluşarak talebimizi bir kez daha hükümete duyuracağız” dedi.

‘İŞ CİNAYETLERİNİN SEBEBİ TAŞERON’

Taşeronun sadece Genel-İş’in ya da diğer sendikaların değil tüm toplumun sorunu olduğunu söyleyen Çalışkan şunları söyledi: “Çünkü bu toplumun işçileri, gençleri bu taşeron cehenneminde her türlü güvenceden yoksun, köle gibi çalıştırılmakta. İş cinayetlerinin büyük oranda sorumlusu olan bu taşeron uygulamasıdır. Bütün kitle örgütlerine, sendikalara sesleniyoruz, bu sorunu hep birlikte güç birliği yaparak çözelim.”

Genel-İş İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Engin Topal da siyasilerden verdikleri kadro sözünü bir an önce yerine getirmesini istediklerini ifade ederek “Türkiye’de bir milyonu aşkın taşeron çalışan insan var. 10 gündür çok büyük bir hazırlık içindeyiz. Halkı da eyleme katmak için sadece şoför arkadaşlarımız çalışacak. Onun dışında hepimiz alanda olacağız. Sadece kamu değil, özelde de taşeronda çalışan işçiler bu eyleme katılmalı” dedi.

‘TAŞERON İŞÇİLERLE ALANDA OLACAĞIZ’

Belediyelerdeki taşeron şirketlerde çalışan işçiler arasında örgütlenme çalışması yürüten Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube Sekreteri Ercan Gül de “Bu yıl içinde 7 bine yakın taşeron işçiyi sendikamıza üye yaptık ve oralarda temsilci seçimi yaptık. Onların aracılığıyla taşeronda çalışan işçileri de eyleme hazırladık. Ciddi bir katılım olacak. Çalışmalarımız sadece bu eylemle sınırlı kalmayacak, konfederasyonumuzun aldığı kararları uygulayacağız ve taşeron işçiler arasındaki örgütlenme çalışmamız devam edecek” diye konuştu.  

MİTİNG GÜNDOĞDU’DA YAPILACAK

Genel-İş İzmir 4 No’lu Şube Sekreteri Aydın Tekin: Biz çevre belediyelerde örgütlü bir şubeyiz. Merkezde yapılan imza kampanyalarını biz de ilçelerde yaptık, Bergama’da, Foça’da, Urla’da. Zaten taşeron arkadaşlardan böyle bir beklenti vardı. Çalışmamızın işçiler arasında yer edindiğini gördük, önemli sonuçlar alacağımızı düşünüyorum. Bu sorun tüm halkların sorunu. Bütün konfederasyonların buna destek vermesi, taşın altına elini koyması gerekiyor.
Genel-İş İzmir 3 No’lu Şube Mali Sekreteri Hikmet Güven: İş bırakma eylemi için temsilciler kurulumuzu topladık, anlattık. Daha sonra işyerlerimizde toplantılar yaptık. Hükümetin seçim sürecinde vermiş olduğu sözü tutmasını istiyoruz. Bu konuda İzmir halkının duyarlı olduğuna inanıyorum. Taşeron şirketlerde, çalışan işçi emekçi kardeşlerimizi ve İzmir halkını da cuma günkü yürüyüşümüze ve Gündoğdu’daki mitingimize davet ediyoruz.

ÖNCEKİ HABER

Kadro ve iş güvencesi için birlikte mücadele

SONRAKİ HABER

ABD Başkan Yardımcısı Biden: Türkiye acilen Başika'dan çekilmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa