10 Nisan 2012 09:29

HES'e karşı direnen Leyla Yalçınkaya'nın duruşması görüldü

ERZURUM’un Tortum ilçesine bağlı Bağbaşı beldesinden geçen Ödük Vadisi'nde yaptırılacak üç ayrı HES'e karşı düzenlenen eylemlerde jandarma erine hakaret ettiği iddiası ile hakkında dava açılan Leyla Yalçınkaya'nın ilk duruşması görüldü.Tortum'da HES'e karşı mücadelenin sembol

HES'e karşı direnen Leyla Yalçınkaya'nın duruşması görüldü
Paylaş

ERZURUM’un Tortum ilçesine bağlı Bağbaşı beldesinden geçen Ödük Vadisi'nde yaptırılacak üç ayrı HES'e karşı düzenlenen eylemlerde jandarma erine hakaret ettiği iddiası ile hakkında dava açılan Leyla Yalçınkaya'nın ilk duruşması görüldü.Tortum'da HES'e karşı mücadelenin sembolü haline gelen Leyla Yalçınkay'nın ilk duruşması Tortum Sulh Ceza Mahkemesinde görüldü. Hakkında 6 aydan 3 yıla kadar hapsi istenen Yalçınkaya'nın duruşmasını babası Kemal Yalçınkaya, psikolog Sinem Demir, Yeşiller Partisi MYK Üyesi Fatoş Çırnaz, Yeşiller Partisi Erzurum Temsilcisi Firdevs Akova da izledi. Kimlik tespitinin ardından başlayan duruşma, şikayetçi olan Jandarma er Abdullah Teke gelmediği için ileri bir tarihe ertelendi. Adliye çıkışında açıklama yapan Yalçınkaya'nın avukatı Ercüment Şenol, HES olaylarının olduğu dönemde Leyla'nın 18 yaşından küçük olduğu için davanın Sulh Ceza Mahkemesi'nde görüldüğünü belirterek, "Müşteki ve tanıklar vatani görevini yapan askerlerdi. Terhis oldukları için ifadeleri memleketlerinde alınacak" dedi.

HES'e karşı Tortum'da yapılan 3 farklı eylemde Tortum İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli er Abdullah Teke'ye hakaret ettiği iddiasıyla açılan davada Leyla Yalçınkaya hakkında 3 aydan 6 yıla kadar hapis cezası isteniyor. (ERZURUM)

ÖNCEKİ HABER

Göz yaşartıcı gaza AİHM cezası

SONRAKİ HABER

Şubat’ta ithalat yine arttı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...