16 Aralık 2015 13:27

Gazeteci örgütlerinden gözaltında tehdide tepki: Gazetecileri ölümle tehdit etmek suçtur

Paylaş

Diyarbakır Sur’da gözaltına alınıp serbest bırakılan Azadiya Welat Muhabiri Ferit Dere, gözaltında “Bir gün kim vurduya gideceksiniz. Türkün gücünü göreceksiniz” şeklinde tehdit edildiklerini söyledi. Dere, gazetecilik faaliyetlerinin suç olarak gösterilmeye çalışıldığını belirtti. Azadiya Welat Çalışanı Deniz Babir tutuklanmıştı. Gazeteci örgütlerindense tutuklama ve tehditlere tepki geldi. 

'ÖLÜMLE BURUN BURUNA GAZETECİLİK'

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) İstanbul Şube Başkanı Gökhan Durmuş, AKP iktidarının her geçen gün gazeteciler üzerindeki baskılarını arttırdığını ve bölgedeki gazetecilerin ölümle burun buruna gazetecilik faaliyetini gerçekleştirdiğini söyledi. Durmuş “Biz Türkiye Gazeteciler Sendikası olarak ‘Gazetecilik suç değildir’ diyoruz. Cezaevlerinde bulunan gazeteci arkadaşlarımızın bir an önce serbest bırakılmasını talep ediyoruz. Gazetecileri hapsederek gerçekleri gizleyebileceklerini düşünenler yanılıyor. Hiçbir baskıya boyun eğmeden gerçekleri yazmaya devam edeceğiz. Bu baskı düzenini değiştirmek için bütün meslektaşlarımızı dayanışmaya çağırıyoruz” dedi. 

'TUTUKLU GAZETECİ SAYISI 32’YE ÇIKTI' 

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Genel Sekreteri Sibel Güneş ise gazetecilik mesleğinin sürekli terörle, casusluk faaliyeti, vatan hainliği ile suçlanmasının büyük bir haksızlık olduğunu ve gazetecileri hedef haline getirme amacı taşıdığını söyledi. Son tutuklanan gazeteci Ferit Dere ile birlikte tutuklu gazeteci sayısının 32’ye çıktığını belirten Güneş şöyle devam etti: “Gazetecileri ölümle tehdit etmek de bir suçtur. Ancak gazetecilere yönelik ölüm tehditleri güvenlik güçleri tarafından ciddiye alınmıyor ve bu konuda cezasızlık uygulaması sürdürülüyor. Halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkı için görev yapan gazetecilerin güvenliğini sağlamak iktidarın görevidir. TGC olarak hatırlatmaya devam ediyoruz” dedi.  (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Kupa mücadelesinde Fenerbahçe, Tuzlaspor'u 2-1 yendi

SONRAKİ HABER

TSK: IŞİD'in Başika saldırısında 4 askerimiz yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...