10 Nisan 2012 08:47

Pevrul Kavlak 24 saat Bosch’ta

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, sendikalarından istifa ederek Birleşik Metal-İş Sendikasına geçen Bosch işçilerini fabrikada ziyaret etti.Türk Metal Sendikasının internet sitesinden yapılan açıklamaya göre Kavlak, Bosch işçilerine yeni dönemde atacakları adımlar hakkında bilgi verdi.Açıklamada T

Pevrul Kavlak 24 saat Bosch’ta
Paylaş

Türk Metal Sendikasının internet sitesinden yapılan açıklamaya göre Kavlak, Bosch işçilerine yeni dönemde atacakları adımlar hakkında bilgi verdi.

Açıklamada Türk Metal Sendikasının fabrikadaki sorunları çözmek üzere adımlar attığı, cuma gününe kadar kahvaltı ve yemek sorununu çözeceği, 22-23 Nisanda ise eski vardiya sistemine geçileceği belirtildi.

Açıklamada ayrıca Bosch işçisinin temsilcilerini ve şubesini en demokratik yoldan seçeceği de vurgulandı. Açıklamada Pevrul Kavlak’ın 24 saat boyunca fabrikada Bosch işçileriyle birlikte olacağı da belirtildi.

BİRLEŞİK METAL-İŞ’TEN YANIT GELDİ

Türk Metal’in internet sitesine koyduğu açıklamaya Birleşik Metal-İş Sendikasından da yanıt geldi. Kavlak’ın çeşitli vaatlerle işçileri kandırmaya çalıştığı ancak buna yanıtı işçilerin verdiği ifade edilen açıklamada “Kimi bölümlerde işçiler bu zata arkasını döndü, kimi bölümlerde sessiz kalarak tepkisini gösterdi, kimi bölümlerde o konuşmaya başlayınca makinelerinin başına döndü, kimi bölümlerde toplantıya katılmadı” dendi. Açıklamada Türk Metal’in “Birleşik Metal-İş’ten istifa edin” çağrısının işçilerde karşılık bulmadığı dile getirildi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Amasya'daki patlamada yaralanan astsubay yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Roboskililer Mecliste: İnsanlığın nerede Erdoğan?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...