16 Aralık 2015 10:43

Mimarlar Odasına ‘Kaçak Saray’ davası

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan’ın hakkında Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgili açıklamaları nedeniyle Cumhurbaşkanlığı tarafından açılan suç duyurusunda dava kararı alındı. 43. Asliye Ceza Mahkemesinde görülecek olan hakaret davasına ilişkin konuşan Candan, “İstediğiniz kadar düzeltin, itibar kazandırmaya çalışın, orasının adı Kaçak Saray” dedi.

Paylaş

Cumhurbaşkanlığı tarafından Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) ve sarayla ilgili yaptığı açıklamalar nedeniyle Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan’a açılan soruşturmadan dava kararı çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iftira ve hakaret iddiasıyla açılan soruşturmada savcılık, iftira iddiasına takipsizlik kararı verirken “hakaret” gerekçesiyle davaya karar verdi. Davanın ilk duruşması 25 Mayıs’ta görülecek.

Konuyla ilgili yapılan basın açıklamasında konuşan Candan, “Kamusal alan gasbedilerek, vergiler lüks ve şatafata harcanarak yapılan kaçak sarayın iftar sofrasının maliyetinin vicdanen kabul edilemeyeceği, Atatürk Orman Çiftliği’ndeki (AOÇ) talana ortak olan herkesin gün geldiğinde yargı önünde hesap verecekleri” sözlerinin hakaret davasına gerekçe gösterildiğini söyledi. AOÇ’nin kamusal bir alan olduğunu dile getiren Candan, vergilerin lükse ve şatafata harcandığını tekrarladı. Saray’daki bir bardağın asgari ücretle aynı fiyatta olduğu bir ülkede o bardağın  şatafat olduğunu ifade eden Candan, yine işçilerin yerin 300 metre yerin altında öldüğü bir ülkede sarayın metrekaresi 300 avro olan ipekli duvar kağıtlarının da lüks olduğunu dile getirdi. Bunları halka açıklamanın görevleri olduğunu belirten Candan, gerçekleri halka anlatmanın ifade özgürlüğü konusunda önemli olduğunu söyledi.

CANDAN’IN GÖREVDEN ALINMASI İSTENİYOR 

Ayrıca hakkında açılan davayla Mimarlar Odasındaki görevinden de alınması istendiğine dikkat çeken Candan, “Benim Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanlığı görevimi elimden alacak tek güç vardır; o da şubemizin genel kuruludur. Doğruları söylediğimiz için, meslek ahlakına aykırı, İmar Kanunu’na aykırı şekilde yapılan bir binayı kamuoyuna açıkladığımız için oda yöneticilerimizi engellemeye çalışıyorlarsa yanılıyorlar. Her ne olursa olsun vicdanen biz kazandık. Çünkü orasının adı Kaçak Saray. İstediğiniz kadar düzeltin, itibar kazandırmaya çalışın orasının adı Kaçak Saray” diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hacettepe Üniversitesi taşeron işçileri kadro istedi

SONRAKİ HABER

‘Birileri’ rahatsız oldu, Boğaziçi sansürledi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...