15 Aralık 2015 13:48

Paramaz, düştüğü toprağa emanet

Paylaş

Erdal İMREK
İstanbul

Rojava’da IŞİD’e karşı savaşırken hayatını kaybeden Suphi Nejat Ağırnaslı (Paramaz Kızılbaş) Kobanê’de düzenlenen cenaze töreniyle toprağa verildi. Ağırnaslı’nın cenaze törenine anne ve babasının yanı sıra çok sayıda Kobanêli de katıldı. Gazetemize konuşan Anne Nuran Ağırnaslı, “Onu düştüğü topraklara emanet ettik” dedi.

Kobanê’de IŞİD’e karşı savaşırken 2014’ün Ekim ayında yaşamını yitiren Suphi Nejat Ağırnaslı’nın kayıp olan cenazesine 15 ay sonra ulaşılmıştı. Cenazeyi teşhis etmek için Kobanê’ye giden baba Hikmet Acun, oğlunu Kobanê’nin güneybatı cephesindeki bir bölgede bulduklarını, üzerinde askeri kıyafetleri olduğunu ve komutanıyla birlikte teşhis ettiklerini söylemişti. Paramaz’ı Kobanê’de defnedeceklerini söyleyen Acun, “Eminim kendisi de bunu isterdi” demişti.

ŞİMDİ O TABUTUN İÇİNDE Mİ!

Acun’un söylediği gibi Ağırnaslı’nın bulunduğu yerden alınan naaşı, bugün Kobanê’de düzenlenen törenle toprağa verildi. Cenaze törenine katılan annesi Nuran Ağırnaslı’ya telefonla ulaştık. “Nejat için çok güzel bir tören yapıldı” diyen Anne Ağırnaslı, “Buradaki kurumlar konuşmalar yaptı. Askeri bir tören de yapıldı. Onu savaştığı, düştüğü topraklara emanet ettik” dedi. Cenaze töreninde Suphi Nejat’ın enternasyonal kimliğine vurgu yapıldığını söyleyen Nuran Ağırnaslı, “Ölümünün üzerinden bir sene geçti. Ama yine de ‘şimdi bu tabutun içinde mi’ diye düşünüyor insan. Bir annenin ruh hali işte. Hâlâ o duyguyu taşıyorum. O bizim bir parçamızdı” dedi.

KOBANÊ HALKI BAĞRINA BASTI

Kobanê halkının Suphi Nejat’ı sahiplenişinden çok etkilendiğini söyleyen Nuran Ağırnaslı, “Kadınların tabuta sarılıp ağlamaları, halkın onu böylesine kabullenişi çok güzeldi. Bir yaşlı kadın vardı törende. Onun ailesinden 10 kişi yaşamını yitirmiş. O kadar büyük bir acı yaşamış. O insanlarla birlikte olmak ayrı bir duygu. Onun için çok güzel bir anma yaptık” dedi.

ÖNCEKİ HABER

‘Türkiye halkları ses vermeli’

SONRAKİ HABER

Avrupa, Facebook için 16 yaş sınırı getirebilir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa