15 Aralık 2015 12:54

EMEP Adana İl Başkanına Erdoğan’a hakaret soruşturması

Paylaş

Volkan PEKAL
Adana

EMEK Partisi (EMEP) Adana İl Başkanı Sevil Aracı hakkında Ankara Katliamı’nda hayatını kaybeden Dilan Sarıkaya’nın cenazesini karşılarken yaptığı konuşmadan dolayı Cumhurbaşkanına hakaret iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

10 Ekim’de Ankara Katliamı’nda yaşamını yitiren Emek Partisi Üyesi Dilan Sarıkaya’nın cenazesi 12 Ekim’de memleketi Adana’ya getirilmişti. Dilan’ı binlerce kişinin karşıladığı cenaze töreninde konuşan EMEP İl Başkanı Sevil Aracı, “Bu katliamın sorumlusu bir süredir ülkeyi kan gölüne çevirmek için elinden geleni ardına koymayan iktidardaki savaş hükümeti ve saray iktidarıdır” sözlerini kullanmıştı. Aracı hakkında, bu sözler gerekçe gösterilerek soruşturma açıldı ve Cumhurbaşkanına hakaretten ifadeye çağrıldı.
Konu hakkında gazetemize konuşan Sevil Aracı, “Tüm AİHM, Anayasa Mahkemesi kararları ortada. İktidara yönelik bir eleştiri olarak değerlendirilmesi gerekirken suç varmış gibi davranılmasını doğru bulmuyoruz” dedi. 

Adana’da son günlerde 30 kişinin Cumhurbaşkanına hakaretten ifadeye çağrıldığını dile getiren Aracı, “İfadeye çağrılanların hepsi sendikalarda, kitle örgütlerinde görev alan kişiler. İktidarı eleştiriyor olması gereken muhalefeti temsil eden kişiler. İfade özgürlüğü sınırları içerisinde değerlendirilmesi gereken bir şey” dedi. Bu soruşturmaların davalara dönüşebileceğini ifade eden Aracı, “En basit eleştiri bile bu kapsama alınıyor. Bu şekilde baskı kurarak muhalefetin sindirilmesi amaçlanıyor. Ama bir tepki de doğuruyor. Eleştiriler daha çok ifade ediliyor” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Demir çelik patronları tehdit etti

SONRAKİ HABER

Ağır Ceza'da 'Dink suikastı' anlaşmazlığı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...