15 Aralık 2015 06:01

ABD Savunma Bakanı Ash Carter, İncirlik Hava Üssü'nde

ABD Savunma Bakanı AshtonCarter, IŞİD'e yönelik hava operasyonları kapsamında kullanılan Adana'daki İncirlik Hava Üssü'nü ziyaret etti.

Paylaş

ABD Savunma Bakanı Ash Carter’ın, IŞİD'e yönelik hava operasyonları kapsamında koalisyon güçlerinin varlığını giderek artırdığı İncirlik Hava Üssü’ne bugünkü ziyaretinde, üssü gezerek pilotlarla görüşmesi ve toplantılar yapması ve ardından öğle saatlerinde basın toplantısı içinkürsüye çıkması bekleniyor.

Üst düzey ziyaretlerin sıklaştığı üste, son olarak dün, ABD, Türkiye, İspanya ve Katar Hava Kuvvetleri Komutanlığı görevlileri bir araya gelerek, uçuş ve yer güvenliği toplantısı yaptılar.

ABD Genelkurmay Başkan Yardımcısı Orgeneral Paul J. Selva da, geçen haftalarda IŞİD hedeflerine karşı yürütülen "İçsel Çözüm Operasyonu" kapsamında İncirlik Hava Üssü'nde ABD'nin 39'uncu Taktik Grup Komutanlığı'nı ziyaret ederek incelemelerde bulunmuştu.

Fransa'nın başkenti Paris'teki saldırılar nedeniyle Fransa'nın IŞİD ile mücadelede yardımını istediği Almanya, Suriye'deki uluslararası koalisyonu desteklemek amacıyla bölgeye bin 200 asker, bir fırkateyn ve Tornado tipi askeri keşif uçakları gönderme kararı almıştı.

Almanya'nın Schleswig Holstein eyaletindeki Jagel Üssü'nden yola çıkan iki Tornado keşif uçağı ile askeri personeli taşıyan yolcu uçağı geçen hafta İncirlik Üssü'ne inmişti. Almanya’nın, önümüzdeki günlerde İncirlik'e dört Tornado keşif uçağı daha göndermesi bekleniyor. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

4 ilde 'paralel yapı' iddiasıyla operasyon yapıldı

SONRAKİ HABER

Diyarbakır'da kepenkler bugün de kapalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa