14 Aralık 2015 18:09

Nusaybin'de elektrikler kesildi saldırılar yoğunlaştı

Nusaybin'in saldırı altındaki mahallelerinde polis ilk iş olarak trafoları tarayarak elektriği kesti. Bomba atar ve otomatik silahlarla yoğun ateş altına alınan mahallelerde halk, 'Bijî berxwedana Nisêbînê' sloganlarıyla karşılık veriyor.

Paylaş

Mardin'in Nusaybin ilçesinin Abdulkadirpaşa, Yenişehir, Dicle ve Fırat mahallelerinde saat 16.00 itibarıyla yürürlüğe giren sıkıyönetim uygulaması ile birlikte saldırılar hız kazandı. Havanın kararmasıyla birlikte devlet güçleri ilk olarak elektrik trafolarını hedef aldı. Trafoları bomba atarlarla hedef alan polis, mahallelerin elektriğini kesti. Karanlıkta kalan mahalleler bomba atar, A4 ve otomatik silahlarla rastgele taranmaya devam ediliyor.

HALK SLOGANLARLA KARŞILIK VERİYOR

Saldırıların yoğunlaştığı 4 mahallede halk, "Bijî berxwedana Nisêbînê", "Kürdistan faşizme mezar olacak" ve "Direne direne kazanacağız" sloganlarıyla karşılık veriyor. Halk tencere ve tavalara vurarak ses çıkarma eylemiyle saldırıları protesto ederek, direnişini sürdürüyor. Mahallelerde yoğun patlama ve silah sesleri yükseliyor. (DİHA)

Nusaybin'de 6. kez sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Oyuncu Songül Öden ve Selin Şekerci'den Diyarbakır tepkisi: Daha ne kadar kanayalım?

ÖNCEKİ HABER

AKP Eski Milletvekili İlhan İşbilen tutuklandı

SONRAKİ HABER

Yılın son derbisinde Beşiktaş Galatasaray'ı 2-1 mağlup etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa