10 Nisan 2012 09:22

Cemevine büyük destek

CHP’li Avcılar Belediyesi’nin, arazisi kendine ait olduğu halde Yeşilkent Mahallesi’nde bulunan Cemevi’ni yıkmaya çalışması herkesin tepkisini çekiyor. Uzun süredir gerek derneklerin gerekse de bölgede yaşayan vatandaşların itirazına rağmen belediyenin bu tutumunda ısrar etmesi üzerine, önceki gün 25 köy derneği b

Cemevine büyük destek
Paylaş
Özbey Dursun

Cemevi önünde bir araya gelen dernekler adına Tokat Zile Karşıpınar Köyü Başkanı Hasan Algül bir açıklama yaptı. “Yirmi yılı aşkın süredir kurulu bulunan Yeşilkent Mahallemiz, 2002 yılından beri muhtarlık olarak resmileşmiş, halen de 67 bin nüfusa sahip büyük bir mahalle konumundadır. Dünyanın sayılı kentlerinden biri olan İstanbul, aynı zamanda büyük bir metropoldür. Lakin bu büyük şehrin ilçelerinden biri olan Avcılar ilçesine bağlı Yeşilkent Mahallesi halkı, halen ilkel koşullarda yaşamaktadır” diyen Algül,  “İstanbul Büyüyor”, “Avcılar Parlıyor” sloganlarını hatırlatarak, “Ama bizim mahallemizin ne imarı, ne yolları ne de düzenli bir altyapısı vardır. 21. yüzyılda hâlâ, mahallemizin ortasından üstü açık dereler akmakta, ortaya saçtığı pis kokuların yanı sıra bulaşıcı hastalıklara davetiye çıkartmaktadır. Kışın ise evleri basan sel suları insanlarımızın hayatını ciddi tehlikelere sokmaktadır. Ne Büyükşehir Belediyesi, ne de İlçe Belediyesi sorunlarımıza çözüm üretmediği gibi buna pek niyetli de gözükmemekteler” diye konuştu.

BELEDİYEDEN TALEPLER

Alevi yurttaşların ibadetlerini yerine getirdikleri Cemevlerinin durumunun kendilerini yakından ilgilendirdiğini belirten Algül, bazı belediyelerin Cemevleri ile ilgili olumlu tavır alıp desteklediğini ancak bazılarının engelleyici tutum içine girdiklerini söyledi. Algül, “Mahallemizde bulunan ve Avcılar Belediyesi tarafından tahsis edilmiş olan Cemevi, yine Avcılar Belediyesi tarafından boşaltılmak istenmektedir. Bu durum mahallede önemli bir nüfusa sahip olan Alevi vatandaşlar olarak bizleri rencide etmekte, inanç ve ibadetlerimizi yaşama özgürlüklerimizi engellemektedir” dedi.   Algül, Yeşilkent Mahallesi’nde yıllardır yaşayan vatandaşlar olarak, Avcılar ve Büyükşehir Belediyesi’nden ve diğer yetkililerden öncelikli taleplerini ise şöyle sıraladı: * Mahallemizin bir an önce imara kavuşturulması * Mahallemizin altyapısının, özellikle dere ıslah çalışmalarının bir an önce tamamlanması, çevre düzenlemelerinin yapılarak çağdaş ve yaşanılabilir bir Yeşilkent Mahallesi yaratılması * Çocuklarımızın eğitim ihtiyaçlarının karşılanması için, mahalle nüfusuna göre yeterli sayıda ve nitelikli okullar yapılması * Mahallemizde yarı inşaat halinde bulunan Cemevi’nin inşaatının bir an önce tamamlanarak, Yeşilkent Mahallesi’nde bulunan Alevi yurttaşlar ve derneklerine teslim edilmesi.

YERİNE GETİRMEK BELEDİYENİN GÖREVİ

Bu taleplerinin, mahalle sakini Alevi vatandaşlar olarak en doğal hakları olduğuna dikkat çeken Algül, “Bu taleplerin karşılanmasını sağlamak Avcılar Belediyesi’nin görevi ve sorumluluğundadır. Biz 25 dernek olarak, bu taleplerimizin takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz” diye konuştu.

Algül’ün ardından söz alan Yeşilkent Pir Sultan Cemevi adına Deniz Türkmenoğlu da, başından beri belediyenin tutumuna karşı çıktıklarını ve mücadele ettiklerini belirtti. Türkmenoğlu, yasal olarak bir kazanım elde edilene kadar mücadelelerine devam edeceklerini vurguladı. Açıklama, “Direne direne kazanacağız” sloganları eşliğinde sona erdi. (İstanbul/EVRENSEL)


AÇIKLAMAYA KATILAN DERNEKLER

Tokat Zile Karşıpınar Köyü Derneği, Yeşilkent Mahalle Sakini Mustafa Uygur, Yeşilkent Mahalle Derneği, Ortaoba Köyü Derneği, Yozgat Yavuhasan Köyü Derneği, Amasya Karataş Köyü Derneği, Yozgat Çekerek Sarı Köyü Derneği, Tokat Zile Çayır Köyü Derneği, Yozgat Çekerek Yukarıoba Köyü Derneği, Amasya Ümrük Köyü Derneği, Demircilik Köyü Derneği,  Sarı Köy Derneği, Çayır Köyü Derneği, Tokat Zile Çayırçalı Köyü Derneği, Tokat Almus Gevrek Köyü Derneği, Ekince Köy Derneği, Terzioğlu Köyü Derneği, Kuytul Köyü Derneği, Esenyurt Tokatlılar Derneği, Amasya Karsan Köyü Derneği.

ÖNCEKİ HABER

KCK davası 'Düşman Ceza Hukuku' şeklinde yürüyor

SONRAKİ HABER

Roboski’de ölenler insan değil mi?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa