13 Aralık 2015 15:23

Rusya krizinin faturası işçiye çıkarıldı

Paylaş

Erdem GEYİK
İstanbul

Tuzla Organize Deri Sanayi Bölgesi’nde faaliyet sürdüren Aka Deri fabrikasında 7 işçi işten atıldı. Patron gerekçe olarak Ukrayna’daki iç savaşı ve Rusya krizini öne sürerken, DERİTEKS üyesi işçiler fabrika önünde direnişe başladı. Pek çok fabrikanın aynı durumda olduğunu söyleyen deri işçileri, krizin faturasının kendilerine kesilmek istendiğini belirtti. 

Konuyla ilgili gazetemize konuşan DERİTEKS Tuzla Şube Sekreteri Haydar Canpolat, Aka Deri’de 10 yıldır örgütlü olduklarını belirterek “Ukrayna ve Ruysa krizi deri sektörünü etkiledi ama patronlar her kriz döneminde faturayı ilk olarak işçilere kesiyorlar. Sendika olarak bunu kabul edemeyiz” diye konuştu. Canpolat atılan işçilerin geri alınması için başlatılan direnişi sonuna kadar sürdüreceklerini söyledi.
İşten atılan işçilerden İbrahim Yılmaz ise yaşanan sorunların kaynağının hükümetin ekonomide ve dış politikada sürdürdüğü yanlış politikalar olduğunu söyledi. Patrona da tepki gösteren Yılmaz, “Patron işim yok, para dönmüyor diye bizleri işten çıkardı. Bizler her türlü fedakarlığı yaparak bu işyerinde yılardır çalışıyoruz. İşçi çıkarmak bu kadar basit olmamalıdır” diye konuştu. 

İşçilerden Servet İnal da ekonomik krizin faturasının her zaman kendilerine çıkarıldığını kaydetti. “Bu krizin sorumlusu biz işçiler değiliz. Patronumuz buradaki sendikal örgütlülüğümüzü dağıtmak istiyor ve bu yüzden işçileri işten çıkararak sorunlarını çözmeye çalışıyor” diyen İnal, işten atmaya sessiz kalmayacaklarını ve mücadele edeceklerini bildirdi.

ÖNCEKİ HABER

Çelik-İş Kartal Şube Başkanı Hasan Şam: GAMAK işçisi grevden çok şey öğrendi

SONRAKİ HABER

301 madencinin can verdiği madenin sahibi Alp Gürkan: Patronum ama sorumlu değilim!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa