13 Aralık 2015 14:19

‘Demokratikleşmesi çok zor bir yapı var’

Paylaş

İHD Adana Şubesi İnsan Hakları Haftası kapsamında İnsan Hak ve Özgürlükleri konulu panel gerçekleştirdi. Konuşmacı olarak ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı, gazeteci-yazar İsmail Saymaz ve İHD MYK Üyesi Eren Keskin’in katıldığı panelde Türkiye Cumhuriyeti’nin devlet yapısı ile yaşanan insan hakları ihlalleri irdelendi. 

Eren Keskin bugün yaşanan sorunların Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran unsurlarla ilgili olduğunu belirterek demokratikleşmesi çok zor bir devlet yapısı ile karşı karşıya olduklarını söyledi. Türkiye Cumhuriyeti’nin, Ermeni soykırımının planlayıcısı ve uygulayıcısı olan İttihatçı unsurlar tarafından kurulduğunu dile getiren Keskin, birçok kimliği barındıran ülkede Sünni İslam kimliği dışındaki kimliklerin yok sayıldığını ifade etti.
İsmail Saymaz da muhalif yaklaşımların iktidar tarafından siyasal ve kamusal alanın dışına itildiği bir dönemden geçtiğimizi dile getirdi. TCK 301’in Cumhurbaşkanına hakaret davasına dönüştüğünü dile getiren Saymaz, “Hakaret davası ile tutuklanılmaz denilen bir dönemden hakaretten en çok tutuklama olduğu döneme geldik” dedi.

İnsan hakları, hukuk ve parlamenter burjuva siyasetine inanmadığını dile getiren Selçuk Kozağaçlı, insan hakları alanının bir mazlum rolü olduğunu ifade etti. “Mazlum rolünden çıkarak iktidar olmanın araçlarını geliştiremezseniz bu rol sizi içinden çıkamayacağınız bir yere hapseder. Bu rol bitmek bilmeyen bir roldür” diye konuştu. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Halit Çelenk hep insan hakları için mücadele etti

SONRAKİ HABER

Türkiye İnsan Hakları Gündemi Konferansı: İhlaller cezasızlıkla örtülüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...