13 Aralık 2015 12:53

Mültecilerle dayanışma için ‘askıda ekmek’ kampanyası

Paylaş

İzmir’de Suriyeli mültecilerin yoğun olarak yaşadığı Basmane semtinde her gün yüzlerce insan karnını sadece kuru ekmek ile doyuruyor. Esnaf ise dayanışma için “Askıda ekmek” uygulaması başlattı. 

DHA’nın haberine göre, Basmane sokaklarında, yıkık dökük evlerde hayatta kalmaya çalışan, barınmanın yanında beslenme sorunu da yaşayan Suriyeli mülteciler için “Askıda ekmek” kampanyası yapıldı. Tarihi Basmane fırını Suriyeliler’e yardım etmek isteyen ancak doğru yöntemin ne olacağını bilemeyenler için “Askıda ekmek” kampanyası düzenledi. İşletmeci Yusuf Demir çevrede duyarlı insanların bu kampanyaya destek verdiğini belirterek, şöyle dedi: “Fırınımız tam bu yoksul yaşamın ortasında kalıyor. Parası olan zaten otelde kalıp karnını doyuruyor. Fakat bu göçmenlerin içinde sokakta, parklarda yaşamını sürdüren, ancak kendilerine gelen yardımlarla yaşayan kuru ekmek ile karnını doyurmaya çalışanlar da var. Her gün 100 ekmeğin üzerinde askıya bağış yapılıyor ve anında tükeniyor.” 

Uygulama ile isteyen kişi istediği kadar ekmeğin ücretini fırıncıya ödüyor. Fırıncı da bağış ekmekleri askıya çıkarıyor, isteyen ücretsiz olarak alıp gidiyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Fransa sandık başında, aşırı sağa tepki seçimlere ilgiyi artırdı

SONRAKİ HABER

Antep’te Erdal Eren anması: Erdal’dan Ali Deniz’e sürüyor mücadele

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...