09 Nisan 2012 19:24

AA'nın yıldönümünde sansür kavgası

CHP,  Anadolu Ajansı’nın kuruluş yıldönümü nedeniyle genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun yayınladığı mesajı ajansın sansürlediğini açıkladı. Sansür iddialarına Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın verdiği yanıt, ‘AA iktidar ile bütünleşti’ iddialarını güçlendir

AA'nın yıldönümünde sansür kavgası
Paylaş

AA, ELEŞTİRİ KISMINI MAKASLADI

CHP ile Anadolu Ajansı arasındaki kavga CHP liderinin kullandığı, “Anadolu Ajansı AKP’nin değil Türkiye’nin sesini duyurmakla görevlidir” ifadeleriyle başladı. Ama Anadolu Ajansı’nın haberinde, o ifadeler yer almadı. CHP de bu duruma tepki gösterdi, açıklama yaptı, “Eleştiri var diye haber yapmamak iktidar yandaşı medya ile AA’nın bütünleştiğini gösterir” dedi. Anadolu Ajansı da “Herkesin iyi dileklerini ilettiği bir günde CHP, iktidar partisi ile Anadolu Ajansı üzerinden hesaplaşmayı amaçlıyor” ifadesi ile yanıt verdi.

Açıklamadan sonra bu kez de Anadolu Ajansı’dan Sorumlu Başbakan yardımcısı Bülent Arınç konuştu ve hem o iddiaya hem de Anadolu Ajansı’ndan üye oldukları Türkiye Gazeteciler Sendikası nedeniyle bazı isimlerin zorla emekli ettirildiği iddialarına yanıt verdi.

Ajansın 92. kuruluş yıldönümü etkinliklerinde konuşan Arınç, Kılıçdaroğlu’nun bu sözlerine değil ama ajans çalışanlarının baskı altında tutulduğu iddiasına yanıt verdi.

ARINÇ NE DEDİ?

Bülent Arınç şöyle konuştu: “Ana muhalefet partisi liderimiz, sendika içinde yaşanan gelişmelerden çok büyük üzüntü duymuş. Bizim doğum yıl dönümümüzde militan bir edayla, ideolojik bir anlatımla bizi eleştiren bir mesaj yayımlamış. Keşke bugün aramızda olsaydı veya sosyal medyayı iyi kullanıyorsa bizi kendi ipad’inden takip etseydi, Anadolu Ajansı’nda yaşanan bu muhteşem gelişmeyi, fevkalade alkışlarla karşılardı diye düşünüyorum. Bize ideolojinin deli gömleğini giymiş gözlerle bakmasın kimse. Çalışanların haklarını sonuna kadar vereceğiz ve dilerim ki milyar dolarlık ihalelere anında peşin para bulup da yatıran iş adamlarının kendi gazetelerinde, televizyonlarında çalışanları açlığa mahkum ettiklerini de görebilseydi.”

İPEKÇİ AÇLIK GREVİ YAPMIŞTI

Öte yandan Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Ercan İpekçi, geçtiğimiz ay, Anadolu Ajansı yönetiminin sendikal faaliyeti engellediği ve sendika üyelerine baskı uyguladığı gerekçesi ile AA Genel Müdürlüğü önünde açlık grevi yapmıştı. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Kentsel dönüşüm yıkma üzerine kurulu

SONRAKİ HABER

Gerçek bir muhalefet için HDK güçlenmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...