12 Aralık 2015 09:51

Munzur Su işçileri kararlı

Paylaş

Kemal ÖZER
Dersim

Munzur Su yönetiminin, örgütlü oldukları DİSK/Gıda-İş’i tanımaması üzerine, greve çıkan işçiler geçen hafta işten atılmıştı. Bugün bir açıklama yapan Munzur Su işçileri, “Taleplerimiz yerine getirilene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Seyit Rıza Meydanı’nda toplanan işçilere siyasi partiler ve KESK’e bağlı sendikalardan da destek geldi. Munzur Su bürosunun önüne yürüyen işçiler burada bir açıklama yaptı. İşçi Temsilcisi Deniz Erdoğan, “Grevimiz bugün 46. gününde bulunuyor. Grev süresi boyunca, ‘Sizin yüzünüzden fabrika kapanıyor’ diyenler oldu. Hangi işçi çalıştığı fabrikanın kapanmasını ister? Biz grev başladığında da, bugün de görüşmeye hazır olduğumuzu defalarca söyledik. Ama onlar buna yanaşmadılar” dedi. Meselenin zam veya ikramiye olmadığı açıktır. Asıl mesele işçilerin sendikalı olması, örgütlü olmasıdır. Dersim halkının bir değeri olan Munzur Su İşletmesinde işçileri asgari ücretle çalıştırıp, onların emeği üzerinden marka olan su işletmesinde, işçilerin haklarının verilmemesi neyle açıklanabilir? Bu meseleyi çıkmaza sokmak kimlerin işine geliyor” dedi.

Munzur Su yönetimine bir kez daha çağrı yapan Erdoğan, “Gelin birlikte anlaştığımız talepleri sendikamızla Toplu İş Sözleşmesi yaparak grevi sonlandıralım. Aksi durumda biz işçiler olarak işyerinde sendika kabul edilmeden grevimizi asla sonlandırmayacağımızı belirtiyoruz” dedi.

Eğitim Sen Şube Başkanı Süleyman Güler de “Sendika tanınmalı. Şirketin işçilerin haklarını vermesi ve sendikayla masaya oturması gerekiyor” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Mülteciler ve barış

SONRAKİ HABER

Demokratik Suriye Meclisi eş başkanları seçildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...