12 Aralık 2015 11:35

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Andaç Köyü yakınlarında, Irak'la sınır ticareti yapan köylülerin de bulunduğu alan dün gece 02.00 sıralarında TSK’ye ait savaş uçakları tarafından bombalandı.

Evrensel’e konuşan HDP Milletvekili Ferhat Encü, bombardımanda 2 köylünün hayatını kaybettiğini, çok sayıda kişinin de yaralandığını söyledi. Hayatını kaybeden köylülerin isimlerinin Hurşit Ölmez ve Macit Ölmez olduğu öğrenildi.

CENAZELER ALINDI

2 yurttaşın cenazesini almak için yüzlerce kişi sınır üzerindeki Nizorê bölgesine hareket etti. Cenazeleri almak üzere çevre köylerden çok sayıda yurttaş da sınıra yakın Habur bölgesinde toplandı. Askerler zırhlı araçlarla caddeyi trafiğe kapattı. Saatlerce cenazeleri almak için bekleyen kitle büyük çabalar sonucunda cenazeleri aldı.

Onlarca araçlık konvoy ile Kasrik Andaç ve Ortaköy yol ayrımından alınan cenazeler Uludere Devlet Hastanesi'ne getirildi. Cenazelerin Uludere Devlet Hastanesi'ne getirilmesiyle birlikte yüzlerce kişi hastane önüne akın etti.

Halkın hastane önünde bekleyiş sürerken, cenazelerin ön otopsi işlemlerinin ardından Şırnak Devlet Hastanesi'ne gönderileceği belirtildi.

HPG'DEN AÇIKLAMA

ANF, olaya ilişkin HPG Basın İrtibat Merkezi'nin açıklamasını aktardı. HPG, açıklamasında şöyle denildi: "11-12 Aralık gecesi ve sabaha karşı Medya Savunma Alanlarımıza yapılan saldırılar sonucu Zap, Metîna, Garê, Haftanîn, Avaşîn ve Xakurkê alanlarımız yoğun bir şekilde bombalanmıştır. Son dönemde yapılan en kapsamlı hava saldırıları sonucu alanlarımızda misafir olarak bulunan Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Şîfrezan köyünden olan Hurşit Ölmez ve Macit Ölmez adlı 2 sivil yurttaşımız şehit düşmüştür." (HABER MERKEZİ)

Evrensel'i Takip Et