12 Aralık 2015 07:19

TGC Sedat Simavi Ödülleri sahiplerini buldu

Sedat Simavi adına 39 yıldan bu yana Gazetecilik, Radyo, Televizyon, Karikatür ve pek çok alanda verilen “Sedat Simavi Ödülleri” düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

Paylaş

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin (TGC) Kurucu Başkanı Sedat Simavi adına 39 yıldan bu yana Gazetecilik, Radyo, Televizyon, Karikatür, Edebiyat, Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Spor alanları olmak üzere 9 dalda sanatçı, gazeteci ve bilim insanlarına verilen “Sedat Simavi Ödülleri” önceki akşam düzenlenen törenle sahiplerine verildi. 

Törenin açılış konuşmasını TGC Başkanı Turgay Olcayto yaptı. Olcayto Türkiye’de basın özgürlüğünün yerlerde süründüğünü ve düşünceyi ifade etme özgürlüğünün olmadığını söyledi. Birgün’ün 3 yöneticisinin 11 aya mahkum olduğunu ve Erdem Gül ile Can Dündar’oın tutuklandığını hatırlatan Olcayto “Biz umudumuzu hiç yitirmiyoruz. Bizi korkutarak, tehdit ederek susturamayacaklar. Gazeteciler her zaman var olacaklar. Ama onların her zaman var olacaklarını söylemek mümkün değil“ dedi.

ÖDÜLÜ TUTUKLU GAZETECİLERE ADADI
Dünyayı sarsan “Aylan Kurdi Bebek” fotoğraflarıyla Sedat Simavi ‘Gazetecilik’ ödülünü kazanan DHA Bodrum Muhabiri Nilüfer Demir, ödülünü, TGC’nin önceki başkanı, Cumhuriyet Vakfı Başkanı ve yazarı Orhan Erinç’in elinden aldı.  Arda Akın, Hürriyet Gazetesi’nde yayınlanan “Bombadan 2 Gün Önce” başlıklı haberi nedeniyle yine ‘Gazetecilik’ kategorisinde “Övgüye Değer” görüldü. TGC Genel Saymanı Gülseren Ergezer Güver, Arda Akın’a ödülünü takdim etti. Akın, “Cezaevinde yatan bütün meslektaşlarıma ödülü armağan ediyorum” dedi.

‘Radyo’ dalında ödülü, Yön Radyo’da yayınlanan “Yüreğinde Anadolu’nun Ezgisi, Sesinde Dağların Yankısı: Ruhi Su” adlı programıyla Ulaş Can aldı. Can ödülü, başta Erdem Gül ve Can Dündar olmak üzere tutuklu gazetecilere ithaf etti. Gülçin Hacıevliyagil Ayçe ile Mustafa Kemal Kiruk, Habertürk Televizyonu’nda yayınlanan “Mültecilerin Umuda Kaçış Öyküsü” adlı televizyon haber programıyla “Televizyon” kategorisinde ödüle değer görüldü. Latif Demirci, Hürriyet Gazetesi’nde yayınlanan karikatürlerinden oluşan “Eyyy Siyaset" adlı karikatür albümü ile “Karikatür” dalında ödüle değer görüldü. (İstanbul/DHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Eksik Etek, Yılmaz Güney Sahnesi’nde

SONRAKİ HABER

Fransa'da Dündar ve Gül için dayanışma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...