12 Aralık 2015 05:45

Lise öğrencilerini taşıyan minibüsle TIR çarpıştı: 11 ölü, 6 yaralı

Van'da açık öğretim sınavına katılacak öğrencileri taşıyan bir yolcu minibüsü ile bir TIR, Van-Erciş karayolunda kafa kafaya çarpıştı. Meydana gelen kazada hurdaya dönen minibüste bulunan 11 kişi yaşamını yitirdi.

Paylaş

Van'ın Çaldıran ilçesinden bugün gerçekleşen Açık Öğretim Sınavları ile Sürücü Kursu Sınavları'na katılabilmek Van'a giden öğrenci ve yurttaşları taşıyan minibüs ile Van'dan çıkan bir marketler zincirine ait TIR, Van-Erciş Karayolu'nun 20'nci kilometresinde kafa kafaya çarpıştı. Meydana gelen kazada minibüs adeta hurdaya dönerken, yan yatan TIR'da bulunan eşyalar ise yola savruldu.

Kazanın duyulmasının ardından kaza yerine çok sayıda ambulans, AFAD ve jandarma ekibi sevk edilirken, ilk etapta kazada yaralanan 4 yurttaş ambulanslarla alınarak Van'da bulunan hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan İhsan Aladağ ve Semra Kaya Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Yıldırım Ataş ve Mehmet Ağaç ise Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Vücutlarının çeşitli yerlerinde kırık olan yaralıların, hayati tehlikesinin devam ettiği belirtildi.

Feci kazada minibüs şoförü Hamdi Tel ve minibüs içerisinde bulunan Barış Turan, Turan Aladağ, Ümit Batmaz, Mehmet Sait Işık, Refiye Ceylan, Murat Ataş, Mehmet Tokmak, Mehmet Yalçınkaya, Kudret Ceylan ve İsmet Ağaç isimli yurttaşlar kaza yerinde hayatını kaybetti. Kazada yaşamını yitiren yurttaşların cenazeleri ambulanslarla alınarak, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezi Morgu'na kaldırıldı.

Kazanın ardından yapılan olay yeri incelemesinin ardından tek şeritten sağlanan trafik, kazaya karışan minibüs ve TIR'ın yoldan kaldırılmasının ardından çift şeritten verilmeye başlandı.

Cenazelerin Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezi'nde yapılacak otopsi işlemlerinin ardından ailelere teslim edileceği belirtildi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Hidayet Karaca, Dündar ve Gül'e mektup yazdı

SONRAKİ HABER

Irak, Türk askerinin çekilmesi için BM'ye başvurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...