11 Aralık 2015 12:53

Meral Timtik davasında katil kocaya müebbet hapis

Paylaş

Kemal ÖZER
Dersim

Dersim’de 24 Ağustos 2014’te kocası Özgür Timtik tarafından tabancayla vurularak öldürülen Meral Timtik davasının 4. duruşması görüldü. Özgür Timtik, müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Davayı Dersim Yeni Gün Kadın Derneği üyeleri de takip etti.

Timtik’in Avukatı Fatma Kalsen, mahkeme çıkışı konuyla ilgili yaptığı açıklamada sanığın eşini kasten silahla öldürdüğü için önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldığını ancak daha sonra mahkemedeki iyi hali gerekçe gösterilerek cezanın müebbet hapse çevrildiğini belirtti.

Bir kadın cinayeti davasında sanığa “Haksız tahrik”ten indirim uygulanmamasının olumlu olduğunu  ancak iyi halden indirim uygulanmasının kabul edilemeyeceğini belirten Kalsen, karara itiraz edeceklerini söyledi.

İyi hal indirimi için mahkeme heyetinde bir üyenin olumsuz oy kullandığına değinen Kalsen sanık hakkında hiçbir yasal indirim uygulanmaması yönündeki beklentilerinin karşılanmadığını söyledi. Kalsen, “Umut ediyoruz ki benzer davalarda mahkemeler tamamen kadına karşı şiddetin önlenmesi noktasında karar vereceklerdir” dedi.

ÖNCEKİ HABER

‘Talih kuşu’ satılamadı

SONRAKİ HABER

Irak hükümeti, Türk askerinin çekilmesi için BM Güvenlik Konseyi'ne başvuracak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...