11 Aralık 2015 11:22

ODTÜ grevi dayanışmayla güçleniyor

Paylaş

ODTÜ işçilerinin grevine dayanışma ziyaretleri sürüyor. ODTÜ’de çalışan taşeron işçilerin ziyaretinde coşkulu anlar yaşanırken, Eğitim Sen üyesi ODTÜ taşıt çalışanları da iş bıraktı. Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan ve CHP milletvekilleri de grevdeki işçileri ziyaret etti. 

ODTÜ’de grevin 8. gününde Tez Koop-İş üyesi CHP genel merkez çalışanları da grev alanını ziyaret etmek istedi. Ancak basın mensupları ve CHP otobüsü A1 kapısından içeri alınmadı. Bunun üzerine Rektörlük önündeki işçiler A1 kapısına yürüyerek Rektörlüğü protesto etti. A1 kapısı yolunda CHP genel merkez çalışanları ile buluşan ODTÜ işçileri CHP otobüsünü ve basın mensuplarını içeriye almak için tekrardan A1 kapısına yürüyüşe geçti. Burada CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya ile CHP Ankara Milletvekilleri Murat Emir ve Şenal Sarıhan, yaptıkları konuşmalarda ODTÜ işçilerinin grevini kutladı ve Kamu-İş’in tutumunu eleştirdi. 

TAŞERON İLE KAMU İŞÇİLERİ BİRBİRLERİNE SARILDI

Eğitim Sen Ankara 5 No’lu Şube üyesi ODTÜ taşıt çalışanları da greve destek için iş bıraktı. Ardından Eğitim Sen 5 No’lu Şube ile DİSK Genel-İş 2 No’lu Şube üyesi taşeron işçiler greve destek ziyaretinde bulundu. A1’den dönen grevdeki işçilerle eğitim emekçileri ve taşeron işçiler Rektörlük önünde bir araya geldi. Karşılıklı iki kol halinde yürüyen emekçiler “Birleşe birleşe kazanacağız” sloganlarıyla birbirlerini kucakladı. 

‘AÇLIK SINIRININ ALTINA BİLE RAZI OLMUYORLAR’

Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan da işçileri ziyaret etti. İşçilerin haklı ve meşru mücadelelerini selamladığını söyleyen Gürkan, “Kapitalizmin kendileri tarafından bile sorgulandığı bir dönemde sizlerin ücretlerinize istemiş olduğunuz haklı taleplerinizin bile ODTÜ yönetimi tarafından duyulmuyor olması anlaşılır gibi değil. Bugün açlık sınırı 1390 TL iken pek çok işçi bu açlık sınır altında çalışmaya mahkum ediliyor. Hükümet seçim vaatlerindeki 1300 TL asgari ücreti bile çeşitli tartışmalarla vermeye çalışıyor. İşçiye açlık sınırı altındaki asgari ücreti bile verirken bu tartışmaları yürütüyorlar, patronlar buna bile razı olmuyor. İşçilerin alın teriyle emeğiyle biriktirdiği işsizlik fonundan karşılanmasını talep ediyorlar” dedi. 

GREVLER FİİLEN YASAKLANIYOR

“Milli güvenlik” gerekçesiyle grevlerin ertelendiğini, ÇAYKUR ve THY’de olduğu gibi hükümet tarafından grevlerin kırıldığını belirten Gürkan, böyle bir süreçte ODTÜ işçisinin ücret zammı için çıkmış olduğu bu grevin başarılı olmasının tüm işçilerin grev mücadelesi için önemli olduğunu ifade etti. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tüm Bel-Sen’den yetki protestosu: Emekçilerin iradesini gasbettirmeyeceğiz

SONRAKİ HABER

Sur’da yeniden sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...