11 Aralık 2015 10:20

SES Eş Genel Başkanı: Hastaneler özel harekatçıların karargahına dönüştü

Nusaybin'de incelemelerde bulunan KESK bileşenleri eğitim ve sağlık alanında yaşanan sorunlarına dikkat çekti. İnceleme ardından açıklama yapan SES Eş Genel Başkanı Gönül Erden, "Hastaneler özel harekatçıların karargahlarına dönüştü. Acillerin bahçelerinde özel harekatın araçları konumlandırıldı ve doğrudan sağlık hizmeti verilmesinin önü kapatıldı" dedi.

Paylaş

KESK Mardin Şubeler Platformu, 5 kez sokağa çıkma yasağının ilan edildiği Nusaybin'in Fırat, Abdulkadirpaşa, Yenişehir ve Dicle mahallelerinde incelemelerde bulundu. Mahalleleri dolaşan ve aralarında SES Genel başkanı Gönül Erden ve KESK Genel Sekreteri Hasan Toprak'ın da bulunduğu sendikacılar, ardından Fırat Mahallesi Taziye Evi önünde açıklama yaptı. 

Bu kadar zulüm ve işkencenin kabul edilemeyeceğine dikkat çeken KESK Genel Sekreteri Hasan Toprak, "Sokağa çıkma uygulamaları politikalarına bir an önce son verilmesi gerekiyor. Barış sürecine bir an önce geçilmesini Ortadoğu açısından çok önemli görüyoruz" dedi. 

'YANI BAŞIMIZDA OKULLAR VE SIRALAR BOŞ'

Eğitim Sen MYK Üyesi Mesut Fırat, ilçede yaşananların, halkların kendi kendini yönetmesini, kendi inancı, kültürü ve değerleri ile yaşamasını kabul görmeyen AKP hükümetinin ülkeyi ne hale getirdiğinin açık göstergesi olduğunu söyledi. Fırat, "Yanı başımızda okullar boş, sıralar boş, çocuk parkları boş. Öğretmenlerin ve öğrencilerin can güvenliği yok. TOMA'larla, akreplerle, toplarla bombalanan bir görüntüyle karşı karşıyayız. Aylardır bombalamalardan dolayı eğitim göremeyen Kürt çocuklarının kendi okullarında da eğitim görmeleri engelleniyor. Ne kendi okullarında eğitim görmelerini ne de halkın kendi öz iradesiyle ortaya çıkardığı okullarda eğitim görmelerine müsaade edilmiyor" diye konuştu. 

'BU POLİTİKALAR HALKI VAZGEÇİRME POLİTİKASIDIR'

Daha sonra konuşan SES Eş Genel Başkanı Gönül Erden ise mevcut siyasal iktidarın baskı, şiddet, tehdit ve ölümle istediği bir insan tipi yaratmaya çalıştığını belirtti. Halkın tüm saldırılara karşı mücadelesini kararlılıkla yürüttüğüne vurgu yapan Erden, "AKP hükümeti duvarlara da yazdıkları gibi 'Türksen övün değilsen itaat et' yazılamasını savaş politikasıyla hayata geçirmeye çalışıyor. En başından beri sağlık emekçileri olarak direk hedefe döndük. Hastaneler özel harekatçıların karargahlarına dönüştü. Acillerin bahçelerinde özel harekatın araçları konumlandırıldı ve buradan doğrudan sağlık hizmeti verilmesinin önü kapatıldı. Tüm bu politikalar yaşamın her alanında olduğu gibi korkutarak, tehdit ederek bu halkı vazgeçirme politikasıdır. Halk mücadelesini kararlılıkla sürdürürken, bizler de bu ülkeye barışın gelmesi için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz" ifadesinde bulundu. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Dilek Doğan'ın katili için 20 yıldan 26.5 yıla kadar hapis istendi

SONRAKİ HABER

HDP-DBP Heyeti Kurşunlu Camii'nden seslendi: Bu vahşete ‘dur’ deyin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...