11 Aralık 2015 07:16

Bursa Karacabey’de 20 kediyi ilaçla zehirlediler

Paylaş

Bursa’nın Karacabey İlçesi’nde, iddiaya göre zehirli yiyecek verilen yaklaşık 20 kadar kediden 4’ü telef oldu.

Edinilen bilgiye göre, Coşkun Türkmen isimli mahalle sakininin haber vermesi üzerine olay yerine gelen Karacabey Belediyesi Zabıta Ekipleri ve hayvan hakları savunucularının katılımıyla çevrede yapılan aramalarda bir saat içinde 4 kedinin ölüsü bulundu. 16 kedi ise Karacabey Belediyesi Veterinerliği’ne götürüldü.

Sokakta yaşayan kedilere kendisinin ve annesinin baktığını söyleyen Coşkun Türkmen, “Burada yaklaşık 15- 20 tane kedi var. Hayvanlar zehirlenmiş ve ölmüşler. Yaşayan hayvanlar ise gezemiyorlar ve can çekişiyorlar. Bunu kim yaptıysa insanlığından şüphe ediyorum. Bu hayvanların hiçbir zararı yok. Bu hayvanlardan ne istiyorlar, anlamıyorum. Sözün bittiği yer. Diyecek hiçbir şey bulamıyorum.” dedi.

Gördüğü tablo karşısında gözyaşlarını tutamayan Nazmiye Türkmen ise, “Ne istediler bu hayvanlardan. Kedilere ben bakıyordum. Kime ne zararı vardı. Bu kadar vahşet olmaz. Yazık, günah hayvanlara.” diye konuştu.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan da olayla ilgili şunları kaydetti: “Gerçekten ilçemiz adına üzücü bir olayla karşı karşıyayız. Hayvanları sevmeyenin insanları sevmesi mümkün değil. Bu ciddi anlamda eğitim eksikliği olduğunu gösteriyor. İnsanlar eğitilmeli ve bilinçlendirilmeli. Şuanda karşı karşıya kaldığımız manzara, üzücü bir manzara. Bununla ilgili gerekli araştırmaları ve çalışmaları yapacağız. Ölmeyen diğer hayvanlar için de Karacabey Belediyesi olarak elimizden ne geliyorsa yapacağız.” (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

​ JİNHA ve DİHA muhabirlerinin Facebook paylaşımları delil sayıldı

SONRAKİ HABER

Türkiye’de 2 bin 165 çocuk cezaevlerinde tutuluyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...