11 Aralık 2015 07:09

​ JİNHA ve DİHA muhabirlerinin Facebook paylaşımları delil sayıldı

Haber takibi yaptıkları sırada darp edilerek gözaltına alınan ve ardından tutuklanan Dicle Haber Ajansı (DİHA) Muhabiri İdris Yılmaz ile Jin Haber Ajansı (JİNHA) Muhabiri Vildan Atmaca hakkında hazırlanan iddianame tamamlandı. Polis tutanakları ve ifadelerine göre hazırlanan iddianamede tek delil olarak Facebook paylaşımları gösterildi.

Paylaş

Van'ın Erciş ilçesi Tendürek Mahallesi'nde 13 Kasım günü 3 HPG'li ile bir astsubayın yaşamını yitirdiği çatışmanın haberini takip ederken, darp edilerek gözaltına alınan ve ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan Dicle Haber Ajansı (DİHA) Muhabiri İdris Yılmaz ile Jin Haber Ajansı (JİNHA) Muhabiri Vildan Atmaca hakkında hazırlanan iddianame tamamlandı. "Cumhurbaşkanı'na hakaret" ve "örgüt propagandası yapmak" ile suçlanan İdris Yılmaz hakkında savcının tek delili ise Facebook'ta paylaştığı bir karikatür ile yaptığı paylaşımlar gösterildi. 

JİNHA muhabiri Atmaca'ya itham edilen "örgüt propagandası yapmak" iddiasına delil olarak yine Facebook'ta paylaştığı YPJ'li Arin Mirkan'ın fotoğrafı gösterildi. İddianamede polis tutanakları ve ifadelerinin birebir geçtiği görüldü. Yılmaz'ın duruşması 18 Aralık'ta Erciş Sulh Ceza Mahkemesi'nde, Atmaca'nın duruşması ise yine aynı mahkemede 28 Aralık'ta görülecek.

Gazetecilerin avukatı Sebahattin Kaya, gazetecilerin yaptıkları görevlerinden kaynaklı hukuksuz bir şekilde gözaltına alınıp tutuklandığına dikkat çekerek, yargının bir silah gibi kullanıldığını kaydetti.

Öte yandan Yılmaz ve Atmaca'nın yanı sıra Yılmaz'ın kardeşi Ömer Yılmaz, İMC TV Muhabiri Bekir Güneş ile kameramanı Ruşen Takva hakkında olay günü yaşanan gerginliğin ardından polisin şikayetçi olması üzerine bir dava daha açıldı. "Polise mukavemet etmek" iddiasıyla açılan ve 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan gazetecilerin duruşması davanın 26 Ocak'ta görülecek. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Can Dündar ve Erdem Gül'ün tahliye talepleri reddedildi

SONRAKİ HABER

Bursa Karacabey’de 20 kediyi ilaçla zehirlediler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...