10 Aralık 2015 17:08

Sennur Sezer ve Gülten Akın için ‘şiir buluşması’

Paylaş

Akbank Sanat, Türk edebiyatının usta kalemlerini Akbank Sanat Edebiyat Buluşmaları’nda ağırlamaya devam ediyor. Küçük İskender’in moderatörlüğünde gerçekleştireceği söyleşilerde  yakın bir zamanda art arda kaybettiğimiz kadın şairler Sennur Sezer ve Gülten Akın anılacak. 

Edebiyat Buluşmaları söyleşilerin ilkinde 17 Aralık 2015 Perşembe günü Ayfer Tunç ve Murat Gülsoy okurlarıyla buluşacak. Ayfer Tunç’un edebiyat yolculuğu ve deneyimlerini izleyicilerle paylaşacağı söyleşide, Murat Gülsoy ise günümüz Türk edebiyatı üzerine görüşlerini aktaracak, yazarlık ve kitap yaratım süreçleri üzerine tecrübelerini paylaşacak.

Akbank Sanat Edebiyat Buluşmaları’nın ikinci haftasında ise, Türk şiirinin iki önemli kadın temsilcisi Gülseli İnal ve Nilay Özer izleyicilerle buluşacak. Son dönemde kaybettiğimiz kadın şairler Sennur Sezer ve Gülten Akın’ın da anılacağı 22 Aralık 2015, Salı günü saat: 19.30’da “Şiir Daima Kadındır” başlığı ile düzenlenecek söyleşide, Türk şiirinde kadının yeri ve geleceği konuşulacak. 

Akbank Sanat Edebiyat Buluşmaları, 24 Aralık 2015 Perşembe günü ise kitapları yirmiden fazla dile çevrilen, Türkiye’de polisiye romanın en önemli temsilcilerinden biri olan Ahmet Ümit’i ağırlayacak.  Bugüne kadar çok satanlar listesinde en üst sıraya tırmanan sayısız romana imza atan ünlü yazar, Küçük İskender’in moderatörlüğünde gerçekleştireceği söyleşide edebi kimliği, yaşamı ve günümüz Türk edebiyatına bakışı üzerine görüşlerini paylaşırken, katılımcıların merak ettiği soruları da yanıtlayacak.

SİNEMA EDEBİYATA MUHTAÇ MIDIR?

Akbank Sanat Edebiyat Buluşmaları, 29 Aralık 2015, Salı günü Oyuncu Pelin Batu ve Yönetmen Mustafa Altıoklar’ın katılacağı “Sinema Edebiyata Muhtaç mıdır?” başlıklı söyleşi ile sona erecek.  Küçük İskender’in sinema yaşamlarından yola çıkarak konuklarına sinema–edebiyat ilişkisi üzerine düşüncelerini ve bu konuya bakış açılarını soracağı söyleşide, Pelin Batu ve Mustafa Altıoklar sinema yaşamlarını, edebi yaklaşımlarını ve Türk sinemasının dünyada kabul gören mevcut konumunu izleyicilere aktaracak. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

İşçi Filmleri Festivali Çanakkale’de

SONRAKİ HABER

CHP’li Eren Erdem AKP’lilere sordu: Münafık kim?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa