10 Aralık 2015 16:30

Tunus Milli Diyalog Dörtlüsü Nobel Barış Ödülü'nü aldı

Paylaş

Nobel Barış Ödülü, Oslo Belediye Sarayı’nda yapılan görkemli törenle sahiplerine verildi. Törenin açılış konuşmasını yapan Nobel Barış Ödülü Sözcüsü Kaci Kullmann Five, Arap halk ayaklanmaları sonrası çoğulcu bir demokrasiye yaptıkları katkı dolayısıyla ödülü Tunus Milli Diyalog Dörtlüsü verdiklerini belirtti. Five, ödülün Tunus’ta devrim öncesindeki duruma dönülmemesine katkı sağlayacağını umduklarını ifade etti. Kaci, Tunus’un 2011’den sonra demokratik hukuk devleti olma yoluna girdiğini belirtti. 

Ulusal Diyalog Dörtlüsü grupları başkanları da söz aldı.  Tunus Genel İşçi Sendikası Başkanı Hucine Abassi, bu onurun sadece Ulusal Diyalog Dörtlüsü’ne ait olmadığını, bu konuda çaba gösteren diğer tüm Tunuslu siyasilere de ait olduğunu söyledi. Abassi, ödülün, ayrımcılığa karşı olan, kendi haklarına karşı çabalayan Tunuslu kadın ve gençleri gururlandırdığını açıkladı. 

Tunus Ticaret ve El Sanatları Konfederasyonu Başkanı Bouchamaoui ise istikrarlı bir Tunus’un, gençlere iş imkanının sağlanmasına bağlı olduğunu vurguladı.  Tunus’un çetin bir süreçten geçmeye devam ettiğini belirten başkanlar, uluslararası toplumdan desteklerinin devam etmesini diledi. (CİHAN)

 

ÖNCEKİ HABER

Barzani: Türkiye’yle anlaştık

SONRAKİ HABER

HOMUR 17 yaşında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa