10 Aralık 2015 09:07

Umut Nöbeti’nde 8. gün

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara temsilcisi Erdem Gül’ün tutuklanmasının ardından tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması için Silivri Cezaevi önünde başlatılan ‘Umut Nöbeti’ni gazeteciler Pelin Batu ve Bülent Mumay devraldı.

Paylaş

Umut Nöbeti için Silivri Cezaevi önünde konuşan gazeteci Pelin Batu, basın ve ifade özgürlüğü konusunda Afganistan ve İran liginde oynadığımızı söyledi. Batu Dünya İnsan Hakları Günü’nde nöbet tutması için manidar yorumunu yaparken, “Türkiye’nin geneline baktığımızda Kürt gazeteciler var. İsimlerini bile bilmediğimiz insanların sesini bile duyamaz olduk. O yüzden bu hepimizin ayıbı. Hepimizin utanması gereken bir şey” dedi.

Batu’nun ardından nöbeti Hürriyet gazetesindeki işine son verilen gazeteci Bülent Mumay devraldı.

Mumay, Türkiye’de gazetecilik yapmanın her zaman zor olduğunu söylerken “2 binli yıllarının başında bambaşka bir ülkeye dönüştüğümüzü düşündüğümüz bir dönemde sadece haber yaptığı için, mesleğinin gereğini yerine getirdiği için gazetecilerin tutuklanması bu ülke ile ilgili umutlarımızı toprağa gömüyor. Bu ülkenin geleceği ve demokrasinin ilerlemesi ile ilgili yeşeren umutlarımızı ortadan kaldırıyor” dedi. (İstanbul/CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Mutsuzluk ve stres ömrü kısaltmıyormuş

SONRAKİ HABER

Ankara Katliamı'nda yaşamını yitirenler anıldı: Unutmayacağız hesap soracağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa